İnceleme - MSI GT640

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında LORD_KING tarafından paylaşıldı.

  1. LORD_KING
    Offline

    LORD_KING Süper Üye Üye

    Kayıt:
    7 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.097
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Topraktan
    Bu sefer gerçekten "oyuncular için"...

    Bildiğiniz gibi dizüstü bilgisayarlar -taşınabilirlik ön planda olduğundan- düşük hızlara sahip olmasıyla tanınırlar. Oyun oynamaya gerek klavyesiyle, gerek faresiyle, gerek gücü ile elverişsiz olan dizüstülere, nadiren de olsa firmalar tarafından "ayar çekilerek" oyunculara yönelik olan alternatifler üretilir. İşte MSI da GT640 dizüstü bilgisayarı ile bu alternatiflerden birini sunuyor. Peki GT640 oyun oynamaya ne kadar elverişli?


    [​IMG]


    MSI, oyunculara yönelik ürettiği GT640 notebookunda kırmızı ve siyah rengin ağırlıkta olduğunu görüyoruz. Kenar kaplamalarında kullanılan kırmızı renk, tabiri caizse gayet "cart" bir kırmızı. Siyah ile kırmızının birbiriyle uyumundan faydalanan GT640'ın kasasının şık göründüğünü söyleyebiliriz. Üst kısımda bulunan parlak MSI logosu, GT640'ın havasına hava katıyor. Fırçalanmış alüminyum kaplamaya sahip olan kasa, ciddi anlamda dikkat çekiyor.

    [​IMG]

    GT640'ın kapağını açtığımızda ise, kırmızı ve siyah ağırlığına bir de gri rengin eşlik ettiğini görüyoruz. Altında hoparlörlerin bulunduğu bu ızgaramsı kısım, GT640'ın multimedya tuşlarını da kapsıyor. Multimedya tuşlarının bulunduğu kısmın görünümü biraz sinirinizi bozabilir. Zira kasada bulunan kırmızıdan bariz bir şekilde soluk görünen bir kırmızı renk ile karşı karşıya kalıyoruz. Tamamen dokunmatik olan multimedya tuşları, durum ışığı rengi olarak maviyi kullanıyor. Ayrıca 360 x 260 x 36 mm boyutlarında olan MSI GT640, 2,7 kg gibi bir ağırlığa sahip.


    Gücünü 1,6 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Q720'den alan GT640, PM55 çipsetini kullanıyor. 4 GB'ye kadar DDR3 1333 MHz bellek desteği sunan GT640, GTS250M grafik kartına sahip. Evet, GT640'ın bileşenlerine baktığımız zaman onun herhangi bir dizüstü olmadığını rahatlıkla anlayabiliyoruz. Tabi bunların yanında 250 GB'den başlayıp 500 GB'ye kadar giden seçeneklerde depolama alanı da sunulanlar arasında.


    [​IMG]

    1680 x 1050 çözünürlüğüne sahip olan GT640'ın LCD ekranı, aydınlatma olarak biraz yetersiz kalıyor. Hem ortalamanın altında bir aydınlatmaya sahip olup, hem de parlak yüzeyli bir ekrana sahip olan GT640, bunlara rağmen güneş ışığı altında da gayet "görünebilir" bir görüntü sunabiliyor.



    Biliyorsunuz ki bir bilgisayarın oyun oynanabilirliği, sadece bileşenlerinin gücü ile alakalı değil. Zira işlemciniz ve grafik kartınız ne kadar iyi, belleğiniz ne kadar geniş sığalı, oynadığınız oyunun grafik ayarları ne kadar yüksek ayarlarda olursa olsun; eğer düzgün bir kontrol sağlayamıyorsanız o oyundan keyif alamazsınız. MSI'ın, GT640'ında bunun son derece farkında olduğunu anlamak için klavyesinde birkaç tuşa dokunmanız yeterli.

    [​IMG]

    MSI GT640'ın klavyesi, masaüstü bilgisayarınızın klavyesini aratmayacak kadar rahat. Diğer düzüstülere oranla oldukça yüksek bir tuş takımına sahip olan GT640'ın klavyesinin üzerinde numerik tuşlar da bulunuyor. FPS oyunlarının tamamında hareket etmek için kullanılan WASD tuşlarının diğer tuşardan farklı olarak dikkat çekici bir turuncu renge sahip olduğunu görüyoruz. Masaüstü bilgisayar klavyesine benzerliğiyle dikkat çeken GT640'ın tek kötü yanı F tuşlarının yerleri. ",1,2 tuşlarının hemen üst tarafına yapışık olan F tuşlarının, standart klavyelerdeki gibi aralarında az da olsa bir boşluk bırakılmasını isterdik.

    [​IMG]

    GT640'ın üzerinde her taşınabilir bilgisayarda olduğu gibi bir touchpad bulunsa da, beraberinde gelen faresi ile bu touchpadi size kullandırmıyor. Saygın oyuncu faresi üreticilerinin ürünlerini aratmayan bu fare, 7 ****l parçası ile ağırlığının değiştirlebilme özelliğine sahip. Sol tarafında, baş parmağınızın oturacağı kısımda ekstradan 2 adet tuş bulunan MSI GT640'ın faresi, üzerindeki DPI değiştirme tuşuyla da herhangi bir oyunda istediğiniz an kolayca fare hızını değiştirmenize olanak sağlıyor. Tabi bu hız değişimi, fare tekerleğinin o anki hız ayarına göre renk değiştirmesiyle kullanıcıya yansıtılıyor. Ergonomik olarak oldukça rahat olan bu fareye bir kere alıştıktan sonra ayrılamama gibi bir risk de söz konusu.


    Bu kadar güzel bir fareye sahipken, pek de kullanmayacağınız GT640'ın touchpadi de aslında oldukça başarılı. Kayganlık olarak herhangi bir sıkıntı çıkarmayan touchpad, bulunduğu kısımdan yaklaşık 2 mm çukur bir alanda olmasıyla "yönünüzü" daha kolay bulmanızı sağlıyor. Buna rağmen MSI'ın; klavyesinde, faresinde ve touchpadinde gösterdiği başarıyı, touchpadin altında bulunan fare tuşlarında gösteremediğini görüyoruz. Zira şekilli görünsün diye yapılmış olan ilginç tasarım, sol tuşun sağ üst köşesine ve sağ tuşun da sol alt köşesine basamamanız gibi bir sonuca sebep oluyor.

    [​IMG]

    GT640'ın üst kısmında ise geniş bir yelpazeye sahip dokunmatik bir tuş takımı bulunuyor. Şarkılarınızın arasında rahatça dolanmanızı sağlayan multimedya tuşlarının yanında, MSI'ın kendi yazılımıyla beraber güç ayarlarını değiştirmenize olanak sağlayan Eco tuşu bulunuyor. İşletim sistemi altından girip güç ayarı değiştirmektense, bu tuşu kullanmak çok daha cazip.

    Kamera, Bluetooth ve kablosuz bağlantı açma kapama tuşlarının yanında, bir de "kullanıcı tanımlı tuş" bulunuyor. İstediğiniz programı tek tuş aracılığıyla açmanızı sağlayan bu tuş, sıkça kullandığınız yazılımları açarken size vakit kazandıracak.

    GT640'ın ekranının üst kısmında -birçok dizüstüde olduğu gibi- bir kamera bulunuyor. 2 megapiksel çözünürlüklü bu kamera, görüntülü görüşmeleriniz için harici webcam taşımanızı gereksiz kılıyor. GT640'ın üzerinde bir tane de tümleşik mikrofon bulunuyor. Ama şöyle bir durum var ki MSI, sanki bu mikrofonu koymak için ek kötü yeri aramış gibi görünüyor. Klavyenin yön tuşlarının hemen altında bulunan bu mikrofon, yazı yazarken rahatlıkla elinizle kapatabileceğiniz bir durumda bulunuyor. Ayrıca klavyenin hemen altında bulunuyor olması, yazı yazarken mikrofona ciddi anlamda ses gitmesi sonucunu da doğurabilir.
    [​IMG]

    Giriş - çıkışlar konusunda oldukça fazla seçenek sunan GT640, 3 USB veya 2 USB + 1 eSata girişi sunuyor. Bu "veya"nın sebebi ise, hem USB hem eSata niyetine kullanılabilen bir portun bulunuyor olması. İlginç bir fikir; ama beğendiğimizi de söylemeden geçmeyelim. Birer tane FireWire, ethernet ve modem çıkışı sunan GT640, ses özelliği ve çıkışları konusunda da diğer dizüsütü bilgisayarlardan ayrılıyor.

    [​IMG]

    7.1 kanallı ses kartına sahip olan GT640, sesi 4 tane 3,5 mmlik çıkıştan almanıza olanak sağlıyor. Optik sürücü olarak BluRay'e sürücüsü kullanan MSI, her türlü medyadan faydalanmanız için gerekli altyapıyı sağlıyor. Görüntü çıkışı olarak HDMI ve VGA'yı kullanan GT640'ın sol arka tarafında bir tane de kablosuz ağ özelliğini güçlendirebilmeniz için anten çıkışı bulunuyor.

    [​IMG]
    6 veya 9 hücreli olarak tercih edilebilen batarya seçeneği sunan MSI GT640, 6 hücreli batarya takılı iken yaptığımız batarya testine 65 dakika dayanabildi. Bu sürenin kısa olduğunu düşünebilirsiniz fakat GT640'ın içerisinde bulunan bileşenleri hesaba katınca fazla bile olduğunu anlayacaksınız.



    [​IMG]




     

Sayfayı Paylaş