"İmza sayısı 2000'i aştı"

Konu, 'GALATASARAY' kısmında nino tarafından paylaşıldı.

  1. nino
    Offline

    nino Süper Üye Üye

    Kayıt:
    5 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    3.849
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Şehir:
    Everywhere
    Galatasaray yönetim kurulundan istifa eden Cemal Özgörkey, NTV Spor Radyo'ya çok önemli açıklamalar yaptı. Özgörkey, imza sayısının 2000'i geçtiğini ancak Polat'ın halen her gün gazete ve radyolarda olduğunu söyledi.

    [​IMG]

    Galatasaray'da yönetimden istifa eden ve başkanlığa adaylığını ilan eden Cemal Özgörkey NTV Spor Radyo'ya konuştu.
    Bülent Yüksel'le Sportif Görüş programına katılan Özgörkey "Galatasarayımızın şu andaki görüntüsü olumsuz. Başkan son derece agresif yapı sergiliyor. Bu kavga hali, gerginlik ortamı 20 gündür sürüyor. Dışarıdan izliyoruz ve son derece rahatsızız. Galatasaray'ın üslubu değil" dedi.
    Galatasaray eski başkanı Faruk Süren'in "Galatasaray başkanı nasıl olsun?" sorusuna verdiği "Ne aslan ne kuzu olsun. Beyefendi olsun" cevabına da değinen Cemal Özgörkey, "Yakın tarihimize baktığımızda rahmetli Canaydın dışında bütün başkanlarımız hayatta. Bunların ortaya koyduğu üslup vardır. Yaşam ve duruşları vardır. Galatasaraylı olarak bu duruştan feyz alırdık. Bugün gelinen noktada bu yapının erozyona uğradığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.
    "BİZ BİZ OLMAKTAN UZAKLAŞTIK"
    22 Kasım'daki istifasında da bu yapının etkili olduğunu dile getiren Cemal Özgörkey, "Bu yönetimin kongre üyelerini temsil etmekten uzaklaştığını gördüm. Geriye dönüp baktığımızda Galatasaraylılar'ın ruhunda, kafasında olan o Galatasaraylılık duruşu başkanlık duruşu değişmiş durumda. O kulübe bu kulübe benzedik tartışmalarına girmek istemiyorum; ama biz biz olmaktan uzaklaştık" dedi.
    "DANIŞMANLAR MANİPÜLE EDİLDİ"
    Cemal Özgörkey "Mehmet Helvacı ve siz Başkan'la bu kadar farklı düşüncelere sahip olmanıza rağmen neden yönetime girdiniz?" sorusuna, "Geçen mart ayında bizim ikinci dönemimiz başlamak üzere seçime girdik. Yarım kalmış ve hala hedeflerimizde olan projelerimiz vardı. En üzerinde durduğum proje kurumsallaşma meselesiydi. Bu projenin üzerinde ilk 2 sene çalışmıştık ve bir yere bağlayamamıştık. Bu proje neticelenmeden bırakmak istemedik. Biz bunları konuştuğumuz dönemlerde kulübün içerisinde kurumsallık çalışmalarını yönlendiren danışmanlık hizlmetleri veren şirketler vardı. Bunlar yarı yolda bırakıldı. Daha sonra da danışmanların da manipüle edildiğini görünce istifa ettim. Galatasaray Başkanı'nın her gün gazete, televizyon veya radyoda açıklama yapmasının Galatasaraylılarca doğru kabul edilmediğini belirten Cemal Özgörkey, "Adnan Polat'ın anlattıklarının her bireye tuhaf geldiğinin farkındayım. Ancak bir Galatasaray Başkanı'nın kendi şahsi görüşlerini her gün gazete ve televizyonlarda açıklama zorunda kalması kurumsallaşmaya uygun mu?" şeklinde cevap verdi.
    "İSTİFA ETMEMESİ MEHMET HELVACI'NIN KENDİ YÖNTEMİDİR"
    Mehmet Helvacı'nın istifa etmemesini de değerlendiren Özgörkey, "İstifa ederken sayın Helvacı ile herhangi bir telkinimiz olmadı. Biz yöntemleri daha önce de kendi aramızda konuştuk. İstifa etme yöntemimin daha doğru olacağını savunarak istifa ettim. Helvacı da mücadele etmek için içeride kalmayı savundu. Galatasaray Lisesi'nden bir geçmişimiz vardır. Ama artık ikimiz de orta yaşta olan ve belli hayat görüşleri olan insanlarız. Herhalde Mehmet Helvacı kendi yönteminin doğru olduğunu düşünüyor ve devam ediyor. Benim yöntemim ise istifa. Günü ve zamanı geldiğinde doğru gördüm ve istifa ettim. Kongre üyeleri veya Galatasaraylılar hangi yöntemin doğruluğuna karar verecek. Sayın Helvacı'nın kendisi bir hukuk profesörü. Ben de iş adamıyım. Benim kendi yöntemlerim var, onun da kendi yöntemleri. Bunların hepsi tercih meselesi. Hepimiz en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
    "BU JARGONLARDAN HOŞLANMIYORUM"
    22 Mart 2010'daki başkanlık seçiminde en çok oy alan üye olduğunun hatırlatılması ve Galatasaray başkanı Adnan Polat'ın "Galatasaray'da kendilerini ağır abi olarak adlandıran insanlar var. Derin Galatasaray deyimi ortaya çıktı" dediği kesimin desteğini alıp almadığının sorulması üzerine Cemal Özgörkey, "Ağır abi, derin Galatasaray jargonlarından hoşlanmıyorum. Bunlar bilinçli olarak Galatasaray'a sokulan kavramlar. Bizim 500 yıllık ananemiz var. Diğer yakıştırmalar, Galatasaray'ın duruşuna yakışmayan söylemler. Seçimlerde başkanlar aday oluyorlar. İki tane başkan adayımız vardı. Bizler onların listesindeydik. Diğer adaylar da Adnan Öztürk'ün listesinde seçime girdi. Orada herkes önemli ama önemli olan başkan adaylarıdır. Biz de verilen oylarla seçildik" dedi.
    "POLAT'IN KAZANMASININ SEBEBİ G.SARAY'IN TEAMÜLLERİ"
    "İnan Kıraç gibi isimlerin destek vermesi durumunda Adnan Öztürk kazanır mıydı?" şeklindeki soruya ise Cemal Özgörkey, "Ben işin o tarafından bakmıyorum. Projeler bazında bakıyorum. Destekler kimden gelirse gelsin, her iki adayın veya kurumun ortaya koymuş olduğu projieler önemli. Bir ikincisi bana kalırsa mevcut yönetim veya Polat'a projelerini devam etme görevi verdiler. Galatasaray'ın teamüllerinden bir tanesi de başkana ikinci şansı vermektir. Sayın Polat'ın tarihsel bir avantajı da vardı. Polat'ın kazanmasının bir çok faktörü var. Şu veya bu kişi Adnan Polat'ı desteklemese kazanamazdı şeklindeki sözler çok basit geliyor. Galatasaray'da bir kişiye iki kez şans vermek Galatasaray'ın genlerinde var. O genleri Galatasaray'ın büyükleri koruyor" cevabını verdi.
    "POLAT SEÇİMDEKİ MESAJI ALDI AMA..."
    Galatasaray başkanlık yarışında projelere de bakıldığının altını çizen Cemal Özgörkey, "Öyle veya böyle yola çıkılmış Galatasaray için önemli projeler vardı. Galatasaray stadı, şirket birleşmesi çok önemli projeydi. Bunların önemini belirtmek için Sayın Polat'ın ekibi tarihi oy aldı ama muhalefet de tarihi oy aldı. Seçim bittikten sonra, sayın Polat teşekkür konuşması yapmak için kürsüye geldi ve biz buradan ders çıkartacağız dedi. Muhalefetin bu kadar oy alması aslında yine Galatasaray genlerinde olan bir mesajdı. Polat çıkıp bu mesajı alacağız dedi; ama hayat devam ettiğinde o dersin alınmadığı ortaya çıktı. O ders hayata geçirilmedi. Netice itibariyle gerekli dersleri alacağı diyen kişiler bu söylemlerini rafa kaldırıyorlar demek ki. Buradan çıkarılacak mesajları çıkarmıyorlar ve bu da kurumsallıktan uzak bir durum" şeklinde konuştu.
    "İMZA SAYISI 2000'İ AŞTI"
    Seçimden bu yana yaklaşık 10 ay geçtiğini hatırlatan Cemal Özgörkey, "Yönetimden 5 kişiyle yolların ayrılmasının bir anlamı olmalı. Şu anda 3 kişi de yönetim kurulundaki görevinden istifa etmiş ancak yine yönetimdeler. 3 kişiye üstelik "Onurlu bir şekilde istifa edin" denildi. Şimdi düşünün ki yeni başkanlık seçimine 13-14 ay var. Bu şekliyle yönetimin devam edeceğini zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.
    Genel kurula gidilmesi konusuna da değinen Cemal Özgörkey, "200-300 kişi bile toplanmaz denildi. Şu anda 2000 kişinin imzası var. Az bir süre kala ben adaylığımı açıkladım. Adnan Polat ve yönetim de genel kurul kararı alsınlar. Eğer projeleri hayata geçirmişlerse, başarılılarsa ve kabul görüyorlarsa genel kurul kararı alsınlar. Bunda neden bir sakınca görüyorlar ki. İmzalarda noter onayı olsun ya da olmasın bu sayı da bir mesajdır. Daha ibra etmeme konusu var... Mali anlamda değil ama idari anlamda ibra etmeyeceklerin sayısı az değil. İbra etmemek tüzükte var. Bekleyip göreceğiz" diye konuştu.
    "EN ÇOK OY ALAN YÖNETİCİ BENSEM..."
    Cemal Özgörkey son olarak aday olduğunuzu söylüyorsunuz, ekibiniz mutlaka bir çalışma yapmıştır, genel kurulun ne kadarlık kısmı şahsınıza oy verir, camiadaki yerinizi nerede görüyorsunuz sorusunu ise, "Adnan Polat'ın başkan olduğu son seçimde, en yüksek oyu alan yönetici bensem, bunun bir anlamı vardır herhalde" diye cevapladı.
     
  2. mescer
    Offline

    mescer Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    232
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Şehir:
    istanbul
    imza 100000 olsa yıne gıtmez
     

Sayfayı Paylaş