Anlaşıldı, Microsoft Windows 7'de olduğu gibi Windows Phone 7 mobil işletim sistemiyle de ortalığı kasıp kavuracak. Açıkçası yeni işletim sisteminin adından git gide yükselen bir ivmeyle söz ettirmesinin yanı sıra, firmanın bu konuda gayet iddialı davrandığını da söyleyebiliriz. Doğrusunu söylemek gerekirse Microsoft boşu boşuna "Windows Phone 7 öyle bir yazılım olacak ki, kralını tanımayacaksınız" edasıyla hareket etmez. Yani demek istediğimiz şu ki, evet gerçekten de Windows Phone 7 gerek görselliği, gerekse işlevselliği açısından kullanıcının aklını bulutlar üzerine çıkarabilir. Zira bu kanıya varmamızdaki öncelikli sebep, Windows 7'nin kullanıcıları muazzam ölçüde memnun etmesiydi. Microsoft, Windows 7 ile popülaritesini bu denli arttırmışken, işleri 180 derece geri çevirmeyi göze almayacaktır. Yazılım devi, geçtiğimiz gün sona eren MIX10'da Windows Phone 7 serisinden bahsetmenin ötesinde, insanların iyiden iyiye merak etmeye başladığı işletim sisteminin ilk reklamını katılımcılara izletti. Reklamın gerçekten çok hoş olduğunu ve kullanıcıda "işte benim ihtiyacım olan, beni her an mobil kılan işletim sistemi bu!" düşüncesini yaratmaya çok açık olduğunu söyleyebiliriz. Sözümüz meclisten dışarı, örneklerine pek çok kez rastladığımız için maalesef bu reklamlar güvenilmez oluyor. Ancak yine de yapabileceklerimiz konusunda bize kabaca bir bilgi veriyor. Aynı zamanda Microsoft'un 'HTC HD2, Windows Phone 7'ye yükseltilemeyecek' şeklinde yaptığı resmi açıklamaya göre, reklamın 43. saniyesinde gözümüze bir HD2 çarpıyor. Tabii bu ilk defa olmuyor. Ancak yine de geleceğe yönelik bir işaret olabilir. Bu konuda şaşırtıcı olan şey ise, HD2'nin bütün Windows Phone 7 gereksinimlerini karşılaması. Cihazın tek dezavantajı, alt panelinde 5 adet tuş bulundurması. Firma, bu işletim sistemini kullanacak olan cihazların alt panelinde 3 adet tuş bulunmasını isterken, "bu konuda üreticilere yardımcı olacak tasarımlarını kısıtlamayacağız" deyişiyle de açık kapı bırakmıştı. Bildiğiniz üzere Windows Phone 7 kullanabilmek için ilgili cihazın içerisinde minimum 1 GHz işlemci ve 8 GB dahili bellek bulunması gerekiyor. Tabii Microsoft'un ilgili cihazlarda WVGA ekranlılara önem verip, HVGA ekranlı, ancak 'kaslı' telefonlara pas vermesi de ilginç. Gerçekten sürecin nasıl sonlanacağını bilmiyoruz; ancak dikkat çekmemiz gereken bir konu daha var: Videonun 1. dakikası dolduğunda, karakterler programlarını yapıp buluşuyorlar. Hemen akabinde arabaya biniyorlar ve yol almaya başlıyorlar. Ancak Volvo 940 GL olduğu açıkça ortada olan araç sahibini, neden yeni bi araba almak için para biriktirmek yerine gidip Windows Phone 7'li bir telefon aldığı için sorgulamak istiyoruz.