arkadaşlar daha yeni dreambox 500s sahibi oldum. ama biraz moralim bozuldu açıkçası bu ses olayına. ne yaptıysam düzeltemedim. cihazı scart to scart kabloyla tvye, 2li rca kabloyla müzik setine bağlıyorum, hatta cızırtı kesilsin diye lnb out çıkışıyla tvnin rf girişine şase yaptım ama nafile bütün parazit sesler kesildi. ama bir türlü anlayamadığım şekilde sadece horizontal kanallarda garip bir uğultu sesi var. vertical kanallar maşallah çok iyi. bu problemimin neyden kaynaklanabileceğini bilen bir arkadaş cevaplarsa çok sevinirim. saygılar...
arkadaşlar biraz sistem hakkında bilgi vereyim. eilimde 3 tane parabol çanak var wismann marka diseqc'e bağlı sırayla türksat, hotbird, digitürk uyduları bağlı. elimde birde sunny 7010 dciz cihaz var onu bağladığımda böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. acaba sadece benim dreamboxta mı var bu prolem yoksa bütün hepsi mi yapıyor bunu diye soracaktım. anlaşılan kimsenin boyle bir problemi olmamış.
Arkadaşım öncelikle cihazın hayırlı olsun.Cihazınızda mevcut olan uğultuyu müzik setine bağlamadan önce de alıyormuydunuz.Bunun içinmi bağladınız müzik setine ?.Genelde dreamboxlarda sıkça karşılaştığımız sorun diseg uyumsuzluğuydu ama zaman zaman da scart kablosu kaynaklı ses parazitlenmesi ve uğultu gibi sorunlarla karşılaşıyorduk.Ama sizin bahsettiğiniz sorun sadece horizantal frekanslarda .Buda akıl a ilk önce besleme ve tuner arızasını getiriyor.Size tavsiyem dreambox unuzu başka bir lnb ve diseg takarak deneyiniz.Eğer hala aynı uğultuyu alıyorsanız cihazınızın besleme ünitesinde yada tuneri ile alakalı bir sorunu var demektir.
bende de benzer bir sorun vr 5+1 ses sistemini bağlayınca ınn diye bir ses geliyor sadece tvye verince çıkmıyor.bir türlü de engelleyemedim.misal turksat ve nilesat uydularında bu ses yok ama hotbird de var
başka bir dıseq ile deneyerek bu işi çözüme kavuşturabilirsin sanırım.mesela next ,goldmaster,starsat, gibi dıseq deneyebilirsin.