Camianın ileri gelenleri, Emre Belözoğlu'nun rakiplerin tahriklerine kapılmaması, daha soğukkanlı olması gerektiğini görüşünde birleşti. Cemil Turan“Emre, sinirli bir yapıya sahip. Ama çok tekme yediği de bir gerçek. Onu seyredince kendimi görüyorum. Ancak tekmeye cevap vermesine, hakeme karşı durmasına kesinlikle karşıyım. Profesyonelce davranmalı. Emre üzerine polemikler sürdürülürse, bundan hem hakemler etkilenmeye devam edecek, hem de Emre hep bu düşünceyle çıkacak maçlara. Emre, Fenerbahçe’nin en iyisi. Bence takımın vazgeçilmezi. Taraftarlar, onu hep sahada görmek istiyor. Hakemlerin Emre’yi koruması lazım. Dünyada yıldız oyuncular korunuyor. Türkiye’de de buna dikkat edilmeli.” Ali Şen “Ben, bu sezonu Emre’nin Fenerbahçe’ye gelişinin başlangıç yılı olarak görüyorum. Onun için en önemlisi Fenerbahçe tribünlerinin kendisini kabul edip sevmesi. Emre bunu istiyorsa, Fenerbahçe’de oynama olgunluğunu kavraması gerekir. Aynı zamanda lider futbolcu hüviyetini de devam ettirmeli. Emre, çok zeki bir futbolcu. Ekibin lideri asla rakibin provakasyonuna gelmez. Emre’den bu sezon çok umutluyum.” Selim Soydan “Emre, Fenerbahçe’nin önemli silahlarından biri ancak çok agresif. Bu özelliğinden sıyrılması gerekir. İtalya’da, İngiltere’de futbol oynayan Emre, kendine ve Fenerbahçe’ye zarar veriyor. Bu sezon iyi başladı, aynı şekilde devam ediyor. Fenerbahçe’ye katkısı gözardı edilemez. Ben, Emre’nin Manisaspor maçındaki tutumuna mazeret bulamıyorum.” Şadan Kalkavan “Emre, takımın ağabeyi, aynı zamanda kaptanı. Arkadaşlarını idare etmesi gereken biri. Nedense her maç büyük stres altında oynuyor. Bence, kafalardaki 3 yıl üst üste şampiyonluk ve Avrupa’da başarı hedefleri, futbolcular üzerinde baskı yaratıyor. Emre de bunu fazlasıyla hissediyor. Tecrübesiyle, kariyeriyle bunların altından kalkması gerekir. Daha sakin ve soğukkanlı olmalı. Manisaspor maçında atılması, Emre’ye yakışmadı.” Şevket Yılmaz “Emre’nin Fenerbahçe’ye gelmesini istememiştim. Emre ya sakatlanır ya da kırmızı kart görerek oynamaz. Onunla Fenerbahçe’nin üst üste 3 yıl şampiyon olmasını zor görüyorum. Rakip Galatasaray’a baktığımızda hem kadro yapısı olarak hem de teknik kadrosu bana göre Fenerbahçe’nin önünde. İnşallah ben yanılırım; Fenerbahçe 3 yıl arka arkaya şampiyon olur. Emre de futbolculuk yaşamının en başarılı dönemlerini geçirir.”