Hırsızlara elektronik engel

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında star1 tarafından paylaşıldı.

  1. star1
    Offline

    star1
    Yetkili
    Moderator

    Kayıt:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    5.153
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Şehir:
    KOCAELİ/Değirmendere
    [​IMG]

    Gaziantepli girişimcilerin geliştirdiği ''hırsız savar kutu'', çiftçileri tarlalarındaki trafoların çalınması endişesinden kurtarıyor.

    Girişimcilerin ''trafo çalınmalarına son'' sloganıyla pazarlamaya başladığı cihaz, çiftçilerin tarlalarındaki trafo ve elektrik sistemlerinin çalınması girişimi halinde 6 cep telefonuna mesaj gönderiyor, 2 cep telefonunu ise sesli arıyor.

    Elektronik Mühendisi Ali Şahin Keske, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarlalarda kurulan sulama amaçlı trafo tesislerinin sık sık çalındığını ve çiftçilerin bu nedenle ciddi ekonomik kayıplara uğradığını belirterek, ''Hazırladığımız cihazla çiftçileri 'tarlamdaki trafom çalınır mı' endişesinden kurtarmak istedik'' dedi.

    Keske, ''Portal PRT 501'' adını verdikleri cihazı, Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği aracılığıyla çok geniş bir bölgede bin 200 lira fiyatla satışa sunduklarını ifade etti.

    Gaziantep 1. Tarım, Hayvancılık ve Fıda Fuarında da sergiledikleri ve tanıtımını yaptıkları cihazın çiftçilerin ilgisini çektiğini kaydeden Keske, şunları anlattı:

    ''Cihazımızı kullanan çiftçilerin gece uykuları kaçmıyor. Çok hassas bir cihaz. GSM tabanlı çalışan cihazımızı, çiftçinin akşam olunca tarlasında korumasız bıraktığı trafosuna monte ediyoruz. Trafo ya da tesise en küçük bir müdahalede bulunulması halinde cihaz 6 cep telefonuna mesaj atıyor, 2 telefonu sesli olarak arıyor. Ayrıca hırsızlık girişiminden firma olarak biz de anında haberdar oluyoruz.''

    -''ÇOK FONKSİYONLU KULLANILABİLİYOR''-

    Güvenlik amaçlı ürettikleri cihazın ilave ünitelerle desteklendiğinde çok fonksiyonlu olarak da kullanılabildiğini belirten Keske, şunları kaydetti:

    ''Örneğin çiftçimiz cihazımız sayesinde köydeki tarlasını şehirdeki evinde oturduğu yerden ya da başka yerden cep telefonuyla mesaj göndererek sulayabiliyor. Cihaz, tarımsal üretimi koruyucu ve geliştirici görevler de üstlenebiliyor.

    Cihazımızı kullanan çiftçi, elektrik sisteminde normal olmayan bir şey yaşandığında, haberdar olabiliyor. Örneğin sigorta attığında, eksik faz geldiğinde cihazımız çiftçiyi uyarıyor. Ayrıca çiftçi don olayını önceden haber veriyor ve çiftçinin dona karşı önlem almasına katkıda bulunuyor. Cihazımız ayrıca nem ölçümü yapıyor ve çiftçinin tarlasını gereksiz yere sulayarak masrafa girmesini önlüyor. Yani bir bakıma cihazımızla, çiftçilerin tesisini ve bütçesini korumakla kalmıyor, ülkemiz tarımsal üretimine de katkıda bulunuyoruz.''

    Keske, cihazın farklı dizayn edilmiş çeşitleriyle ev ve iş yerlerinin, özellikle kış mevsiminde kaderine terk edilen bağ evlerinin hırsızlardan korunması için de bir seçenek olduğunu sözlerine ekledi.


    04 Mart 2010
     

Sayfayı Paylaş