Hido yeni yıl hediyesini erken aldı

Konu, 'Nba & Basketbol' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

1. himm

himm Banlı Üye

Beğenilen Mesajlar:
    18
    Hidayet Türkoğlu için işler son zamanlarda pek de iyi gitmiyordu. Parke üzerinde istediği rolü alamayan yıldız basketbolcu, bir anda kritik bir virajı geçti. Hem de yeni yıla çok kısa bir süre kala. Yeni yıl hediyesini, NBA'de bir yıldız yıldız statüsüne çıkmasını sağlayan Orlando'ya geri dönerek alan Türkoğlu'nun artık gülümsemek için çok geçerli bir sebebi var.

Orlando Magic'e geri dönen ve ayağının tozuyla maçlara çıkmaya başlayan milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, yaşadığı sevinci gizlemiyor. Hidayet'in ne kadar neşeli ve keyifli olduğu yüzüne de yansıyor. NBA.com'da yer alan derlemede, Hidayet'in Orlando Magic formasıyla eski günlerini aratmadığına ve yüzüne yansıyan gülümsemeyi gizlemeye çalışmadığına parmak basılıyor.

"EVİM EVİM GÜZEL EVİM"
    Hafta sonunda gerçekleşen takas operasyonunda Orlando Magic'e geri dönen Hido, soyunma odasında saçtığı neşe ve her halinden anlaşıldığı üzere, hiç bir zaman ayrılmak istemediği takıma geri dönmesinin keyfini yaşıyor. "Soyunma odasında eski dolabımı aldım. 15 numarayı da sırtıma geçirdim. Her şey aynen bıraktığım gibi" diyerek duygularını dile getiren Türkoğlu, dört bir yanını saran medyayla da şakalaşmaktan geri kalmadı ve açıklamalarına devam etti, "Takas beni şoke etti. Ama sonunda ben mutlu oldum. Oyunumu sergileyebileceğim doğru yere geldim. Ben hiç bir zaman bencil bir olmadım. Ben takım oyuncusuyum. İkili oyunlarda yaratıcı oluyorum. Top elimdeyken de karar veren biriyim. Top bendeyken rahatım."

MANŞETLERE DE GERİ DÖNDÜ
    Hido, Orlando formasını sırtına giydiği anda, NBA'de de alıştığı yere geri dönmeye başladı, manşetlere. Hido'nun hem takası hem de ilk açıklamaları NBA.com'da hiç vakit kaybetmeden manşetklere taşındı.

EN GÜZEL YENİ YIL HEDİYESİ HİDO'NUN OLDU
    Yeni yıl hediyelerinin el değiştirmeye başladığı bugünlerde, Hido elleri arasına alacak daha iyi bir hediye bulamazdı. Magic'in 2009 NBA Finalleri'nde yer almasını sağlayan bu adama, Magic'ten ayrılmasına sebep olan 50 milyon dolarlık sözleşmeyi önermeyen Orlando Magic Genel Menajeri Otis Smith, Türkoğlu'nun Phoenix Suns'ta sonu belli olmayan yolculuğuna son vererek Orlando Magic'e geri dönmesini sağladı.

NE RAPTORS'DA NE DE SUNS'TA ARADIĞINI BULAMADI
    2009-10'da Raptors'da rolüne alışamayan ve zorluklar çeken Hido, benzer bir duruma Phoenix'te düştü. 2004-09 yıllarında Dwight Howard, Jameer Nelson ve Rashard Lewis ile yan yana alıştığı alanından farklı rollere girmesi istenen Hido, bu rollerde hiç bir zaman kendisini rahat hissedemedi.

İŞLER ESKİSİ GİBİ DEĞİL. YENİ UYUM SÜRECİNE ALIŞMASI LAZIM
    Hido'nun Magic'ten ayrıldığı gün sergilediği performansı döndüğü gün aynen sergilemesini kimse beklemiyor. Türkoğlu, Orlando'dan ayrılalı 17 ay oldu. Rashard Lewis Washington'a giderken yerine Gilbert Arenas geldi. Howard ve Nelson da uzun bir süredir Hido olmadan antrenman yapıyor.
    Türkoglu'nu evine ve Jason Richardson'ı da Doğu'ya geri getiren takas, 17 ay önce Hido'nun yerine getirilen Vince Carter'ın da Orlando'dan Phoenix için ayrılmasıyla sonuçlandı.

"TOP YİNE HİDO'DA OLACAK"
    Stan Van Gundy'nin sistemine en iyi uyum sağlayan isimlerin başında gelen Hidayet, Orlando'daki maç kazandıran performansına ne zaman geri dönecek ve eski evini yadırmayacak tam olarak bilinemiyor ama Stan Van Gundy'nin planları belli. "Top yine Hido'da olacak. İkili oyunlarda O'nu kullanacağız. Ancak eskisinden biraz daha farklı olacak çünkü onun gibi skorer ve ikili oyunlara giren isimlerimiz artık çoğaldı" diyerek Hido'nun heri dönüşünden duyduğu mutluluğu dile getiren tecrübeli antrenör, "Herkesin sabırlı olması lazım. İşler bir günde istediğimiz seviyeye gelmeyecek. Gilbert Washington'ın lider skoreriydi, Jason Phoenix'in skoreri ve Dwight da bizim en skorer ismimizdi. Turk (Hidayet Türkoğlu) geri döndü ve topu her zaman olduğu gibi elinde istiyor" diyerek takasların ardından düşüncelerini dile getirdi.

İSTEMEYEREK AYRILDI AMA DÖNMEYİ BAŞARDI
    Hido, Orlando'dan ayrıldığı dönemde talepleri yerine getirilmemiş ve belli ki istemeyerek de olsa Florida'dan uzaklaşmak zorunda kalmıştı. Ancak A Milli Basketbol Takımı'nın kaptanı ve Orlando Magic'in yıldızı için işler beklediğinden de iyi bir şekilde değişti. Hido, oldukça büyük bir yeni yıl hediyesi alarak Orlando Magic'e, kendisinin NBA'in önde gelen isimlerinden biri yapan takımına geri döndü.

Sayfayı Paylaş