Henry'den tarihi açıklama Fransız milli futbolcu Thierry Henry, İrlanda ile dün akşam oynadıkları Dünya Kupası play off maçının uzatma bölümünde, takımına beraberliği ve Güney Afrika vizesini getiren gol pasını vermeden önce, altı pas çizgisi içinde topun eline değdiğini kabul etti. Fransız oyuncu, ''Evet elime değdi, ancak ben hakem değilim. Hakem düdük çalmadı ben de devam ettim'' dedi. Fransız spor basınında çıkan haber ve yorumlarda da, Henry'nin, gol pasını vermeden önce altı pas içinde topla elle oynadığı konusunda birleşti. Spor basınında çıkan haberlerde, ''Fransa, Henry'nin eliyle Dünya Kupasına gidiyor'' şeklinde alaylı bir dil kullanılarak yorum yapılırken, İrlanda'nın haklı tepkilerine de geniş yer verildi. Fransa, ilk maçta 1-0 galip gelmiş, ikinci maçını büyük bir kısmını 1-0 mağlup götürürken, uzatma dakikalarında Gallas'ın attığı golle durumu 1-1 beraberliğe getirerek, Güney Afrika vizesini son dakikada almıştı. Alintidir. Sporx (Kaynak AA)
Neresi tarihi açıklama elle oynadığını kabul bile etmemiş elime değdi demiş , maçı kanaltürkte canlı izledim resmen bilerek , isteyerek elle topu alıyor , öyle anlık bir olayda değil haaa , resmen topun altına giriyor hoplatıyor topu , sonrada pası veriyor , hakemlerinde bunu görmemesi büyük yanlıştı , sonrada çıkıyor elime değdi diyor , emek hırsızı işte.
fifa'nın işine geldi bu olay. ceza sahası içine koyacakları hakemler için yeni bir dayanak sahibi oldular. henry de ne terbiyesiz adammış, delikanlı gibi "evet elimle aldım" bile diyememiş.