Siemens Sağlık Sektörü, Soarian MedSuite’in lansmanı gerçekleşti. Türkiye’deki ilk ve tek uluslararası web tabanlı entegre hastane bilgi yönetim sistemi olan Soarian MedSuite, Siemens’in sağlık bilgi teknolojileri alanındaki 35 yıllık bilgi birikimi ile yarattığı yeni nesil hastane bilgi sistemi ürünü. Türkiye genelinde 600’ ü aşkın noktada, 3.500 dolayında entegre tanı ve tedavi sistemi sunan Siemens, Soarian MedSuite’in Türkiye’deki satış ve destek hizmetlerini Simeks Tıbbi Sistemler ile işbirliği çerçevesinde sunuyor. Siemens’in küresel pazar için geliştirdiği ve hastanelerde, hastaların sağlık kayıtlarını elektronik ortamda tutmalarını sağlayan ürünün rol tabanlı ön yüz tasarım mimarisi, tek ekran kullanımı sunan kullanıcı dostu ekranlar sağlıyor. Elektronik hasta kaydının oluşturulmasına olanak tanıyan sistem, hasta merkezli kalite standartlarının artırılmasına destek oluyor. Hastanın tüm tanı, görüntüleme ve laboratuvar bilgileri tek sistem üzerinden ilgili hastane departmanlarınca görüntülenirken, geçmiş ve güncel bilgilerine gerekirse uzaktan da erişilebiliyor. Türkiye faturalama ve klinik uygulamalarına göre çalışan ve tamamı Türkçe olan Soarian MedSuite yazılımı, hastane süreçlerinde verimlilik artışının yanı sıra hasta güvenliğini de sağlıyor. Örneğin; hekime hastanın hastaneye önceki tüm gelişlerini, tanı kodlarını, alerjilerini, alınmış tüm notlarını tek özet ekran üzerinden izlemesini sağlayarak daha hızlı karar almasına yardımcı oluyor. Siemens tarafından gerçekleştirilen ve Anadolu Sağlık Merkezi’nde de uygulanan yeni nesil entegre hastane bilgi sistemi kapsamında Soarian MedSuite, hasta yatış süresi, faturalandırılmamış hizmetler ve önlenebilir ilaç hatalarını önemli ölçüde azaltmaya yardımcı oluyor. Kağıtsız ve filmsiz dijital hastaneyi hedefleyen Anadolu Sağlık Merkezi, Siemens’in küresel hastane bilgi yönetim sistemi projesinin ürünü olan Soarian MedSuite’in kullanıldığı ilk hastane projesidir.. Siemens, Soarian MedSuite Entegre Hastane Bilgi Yönetim Sistemi‘ni 2005 yılından beri kesintisiz olarak kullanan Anadolu Sağlık Merkezi ile Mart 2010 itibarıyla 5 yıllık daha bakım sözleşmesi imzalamıştır.