Hakemin kararları güvenilir gelmedi

Konu, 'Milli Takım' kısmında fedo tarafından paylaşıldı.

1. fedo

fedo Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 8. maçında deplasmanda Bosna-Hersek ile 1-1 berabere kalarak, Play-Off şansını zora sokan A Milli Takım'ın teknik direktörü Fatih Terim, "Hakeminin kararları bana güvenilir gelmedi" dedi.
    Bilino Polje Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam Fatih Terim, böyle bir sahada nasıl maç oynatıldığına anlam veremediğini söyledi.
    Fatih Terim, Portekizli hakem Manuel Olegario Bartolo F. Benquerenca'nın, kendisini oyundan atmasını da çok ağır bir karar olarak belirtirken, "Pozisyon sonrası hiç aşırı bir tepkim olmadı. Sadece faul değil anlamında elimi kaldırdım. Hakem, seyircinin tepkisiyle faul verdi ve faulu de yapıldığı yerin 6 metre önünden kullandırdı. Bende elimle işaret yaparak, bu kararı doğru bulmadığımı belirttim ve bu nedenle beni tribüne gönderdi. Bu büyük bir haksızlık. Ayrıca beni holiganların bulunduğu tribüne gönderiyorlardı. Hakeminin kararları bana güvenilir gelmedi" dedi.

Bosnalı bir gazetecinin, "Dünya Kupası'na gidemediğiniz takdirde istifa edermisiniz?" şeklindeki sorusuna ise Terim, "Bunu ajanslardan öğrenirsiniz" şeklinde tepkili bir cevap verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener de, stadyumdan olumsuz yönlerinden yakındı. Özgener, "Böyle bir statta milli maç oynanmaması gerekir" şeklinde konuştu.
    TFF Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl ise, işlerinin çok zor olduğunu ancak hala umutlarını kaybetmediklerini vurgulayarak, "Artık işimiz çok zor. Bundan sonra Bosna Hersek'in puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Ancak umudumuzu tamamen yitirmedik" diye konuştu.
    Karşılaşmayı izleyenler arasında bulunan Hakan Şükür de, tribünlerin sahaya çok yakın olması nedeniyle, futbolcuların büyük bir tribün baskısı yaşadıklarını ifade ederek, "Üst üste maç oynayan millilerimiz yorgun olmalarına rağmen iyi mücadele ettiler" dedi.

Sayfayı Paylaş