Transfer olduğu günden bu yana Fenerbahçe taraftarı ile yıldızı barışmayan ve istenmeyen adam ilan edilen Daniel Güiza, Türkiye’den ayrılmadan önce takımda kalmak istediğini söyledi. İspanyol oyuncu ülkesine dönmeden önce Fox TV’ye yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe ile iki yıllık sözleşmem daha var. Evet Türkiye’de mutlu değilim ama bir yıl daha oynamak istiyorum. Ancak önümüzdeki iki ay içinde neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Trabzonspor maçında şampiyonluğu yanlış anons yüzünden kaçırdık” dedi. Neşeli tavırları ile dikkat çeken ve Türkiye’den aldığı sürücü ehliyetini kameralara gösteren Güiza, “Bu sezon ne ligde, ne kupada, ne de Avrupa’da istediğimiz hedeflere ulaştık. Acımız büyük” diye konuştu. İspanyol oyuncu, “En büyük dileğim gerçek Güiza’yı Fenerbahçeliler’e göstermek. Bu sene çok şanssızlıklar yaşadım. Aile sorunları, ayağımdaki sakatlıklar beni çok yıprattı. Dünya Kupası’ndan sonra topuğumdan ameliyat olacağım. Taraftarımızın çıkardıkları olayların doğru olduğunu söyleyemeyiz. Stadyumda çocuklar ve bayanlar vardı. Çok düşüncesizce şeyler yapıldı. İşler yolunda gitmeyince yüz ifadem de üzgün oluyor. Zaten şampiyonluğu kaybetmişiz mutlu olmamam normal” dedi. Dönmeyeceği ileri sürüldü İspanyol medyası Güiza’nın Türkiye’ye dönmeyeceğini iddia etti. Fenerbahçeli taraftarların Güiza’nın kellesini istediğini başlıklarına taşıyan gazeteler, bu oyuncunun artık Fenerbahçe formasını giymesinin imkansız olduğunu belirttiler.