Fenerbahçe'nin İspanyol golcüsü Güiza çifte heyecan yaşıyor... Sarı-Lacivertli takımda gol atsa da atmasa da ilk 11'in değişmez oyuncusu olan ve gerek yönetim, gerek teknik heyet gerekse taraftarların gönlünde sınırsız kredisi olan Guiza, bu destek sonrası özel hayatını da düzene koyduğunu ve şimdi sadece şampiyonluğu düşündüğünü söyledi. Önündeki hedeflerden ilkinin Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşamak olduğunu belirten İspanyol oyuncu; "Kariyerinde gol krallığım var ama şampiyonluk tadamadım. İlk kez kulüp şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Buna da çok yakınım. Umarım şampiyon oluruz. Trabzonspor'u yenerek taraftarlarımıza hak ettiği şampiyonluğu yaşatmak istiyoruz" diye konuştu. İstanbul'da fazla bir arkadaşı olmamasına rağmen 1-2 tane çok iyi dostu olduğunu belirten ve günlerini bu kişilerle geçirdiğini söyleyen Guiza, yakınlarına İlerleyen yıllarda da Fenerbahçe'ye hizmet etmek istediğini belirttti. Taraftarlara da seslenen Guiza "90 dakika boyunca bizi desteklemelerini istiyoruz. Gününde olmayan bir oyuncu dahi olsa onu ıslıklamamalı desteklemeli. Bu coşkuyu hep beraber yaşamalıyız" diye konuştu. Öte yandan İspanya Milli takımı teknik direktörü Del Bosque'nin açıkladığı 30 kişilik hazırlık dönemi kadrosunda yer alan Guiza, 23 kişiye inecek Dünya Kupası kadrosunda kalacağına inanıyor. İspanya milli takımında yedek oturan ancak görev verildiğinde etkili olan Guiza, "Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşayıp, sonra da Dünya kupasını kaldırmak için vargücümle çalışacağım" dedi.