Bir İstanbul akşamında Haliç’in yeşil sularına dalıp gitmekti mutluluk Galata’da bir miktar olta atmak, balık tutmaktı ama tuttuğumuz balıkları denize atmaktı Ben sanmıştım ki gözlerin hep İstanbul kalacaktı senin En heyecanlı anlarındaki gibi Boğaz hep deli akacaktı Samatya’dan süzülecekti güneş kayalıklara en hüzünlü haliyle gün oradan batacaktı Ben sanmıştım ki gözlerin hep İstanbul bakacaktı senin Saçların bir Eminönü dağınıklığında Kaş çatman Gülhane’den bir sefer hazırlığında ve en hoyrat rüzgârlarla yüreğin Karaköy’de dalgalarla rıhtıma çarpacaktı Yetim yalnızlıklarını sırtlanıp yorgun şehrin İstinye’den akşamüstü denize salacaktı. Ben sanmıştım ki gözlerin hep İstanbul olacaktı senin Emirgan’da bir akşamüstü Hüzün kısık kirpiklerinden Rumeli’de denize bakacaktı Gecenin baykuş seslerine karışınca çığlıkları Kanlıcada sular birden kabaracaktı Tan yeri ağarırken Üsküdar önlerinde Uykusuzluk şakaklarında izler bırakacaktı Ben sanmıştım ki gözlerin hep İstanbul duracaktı senin Hiç yıkılmamış gibi Topkapı surlarında oradan Ulubatlıyla salınıp Zeytinburnu’na bırakıp gitmeyesin diye üstüne surları kapatacaktı Ayrılıktan prangalar vurup ayaklarına Seni şehrin Yedikule zindanlarına atacaktı. Ben sanmıştım ki gözlerin hep İstanbul dalacaktı senin Zamanın alıp götürdüğü tüm yitiklerle Eyüp Sultanda bir mezar taşına “Hüvel baki” yazdıracaktı Şadırvanda sessiz akan kurnalara dayayıp ağzını Hem suya seni ,hem seni suya kandıracaktı. Ben sanmıştım ki gözlerin hep İstanbul donacaktı senin Piyerloti’den Haliç’e Oradan süzülüp Kasımpaşa’ya Biraz efelenip, hem caka satacaktı Öteden Beşiktaş’a, az da Dolmabahçe’ye varıp Ahırkapı’dan doğan güneşe selam çakacaktı Ben sanmıştım ki gözlerin hep İstanbul ağlayacaktı senin Biraz Topkapı mağrurluğu Biraz Sultanahmet maviliğinde Tarih talihinin dizlerine eğildiğinde Onu omuzlarında tutup ayağa kaldıracaktı Öpüp alnından bu dünya başkentinin Gözlerinde ebedi bir İstanbul bırakacaktı Ben sanmıştım ki gözlerin hep İstanbul kalacaktı.
paylasimina sagol. Istanbul, ah istanbul ugruna ne siirler yazildi güzel Istanbul. Esin benzerin yok yeryüzünde!