Almanya'da yaşayan göçmen kökenli genç kızlar için Dünya Kızlar Günü (Girls'Day) bu yıl çok daha özel olacak. Göçmen genç kızlar 22 Nisan'da kuzlanan Kızlar Günü'nde, sayıları yüzleri bulan yeni meslek eğitim imkanlarıyla tanışacak. Başbakan Angela Merkel himayesinde gerçekleşen "Genç Kız Gelecek Günü" projesi ile göçmen genç kızlara eğitim yeri bulma imkanları tanıtılacak. Federal Araştırma ve Eğitim Bakanlığı (BMBF), Federal Aile, Yetişkin, Kadın ve Gençlik Bakanlığı (BMFSFJ)Avrupa Birliği Sosyal Fonları ve Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası (TD-IHK) tarafından desteklenen proje göçmen genç kızlara dönük olarak, meslek eğitim dalı seçimine yönelik şimdiye kadar hazırlanan en kapsamlı proje niteliğini taşıyor. TD-IHK Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Bilgehan Yıldız, "Sevgili kız öğrenciler, Girls'Day'e katılın ve yeni meslek dallarıyla tanışın." çağrısı yaptı. TD-IHK'nın proje konusunda özellikle göçmen kökenli şirket sahiplerine yöneldiğini bildiren Yıldız ayrıca Girls'Day projesinin işletmeler açısından taşıdığı önemi vurgulayarak "İşletme sahibi olarak siz de genç kızlarımıza meslek eğitimi alanındaki çeşitliliği tanıtın ve başarılı bir eğitimden geçmiş ve büyük gelecek vaat eden bir neslin oluşmasına destek verin." dedi. On yıl önce faaliyete başlayan ve Başbakan Angela Merkel'in desteğiyle Girls'Day projesi teknik alanlardaki meslek ve üniversite eğitimlerindeki rağbet sayılarını olumlu şekilde etkiledi. Mühendislik bilimlerine yönelen bayan üniversite öğrencilerinin sayısı 21 bine ulaştı. Öte yandan Girls'Day'e aktif olarak katılan işletmelerin %10'unda yine Girls'Day'e katılmış olan genç kızlar teknik alanlarda meslek eğitimi gördüğü bildirildi. (Cihan Haber Ajansı)