Gizli numaralar artık rahatsız edemeyecek!!!(*253# yazıp YES )

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında yanyanomer tarafından paylaşıldı.

1. yanyanomer

yanyanomer Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Turkcell’in sitesinde gizli numara ile arayabilme servisi şöyle yazar;

Sevdiğiniz kişinin kalbini kırdınız. Özür dilemek için her aradığınızda telefon numaranızı gördüğü için açmıyor. Bu durumda bir hileye başvurmak gerekebilir. GizliCell ile onu telefon numaranız görünmeden arayabilir, şansınızı bir daha deneyebilirsiniz.

Çoğumuz gizli numaralardan arayanlara açmayız telefonumuz, şahsen ben pek açma taraftarı değilimdir, açmamda bu yüzden bankalar bana ulaşamaz bankalarda gizli numaradan aramaz artık sanırım. İşte artık sizi gizli numara ile aramamaları için Turkcell yeni bir servis çıkardı. Bu servis şöyle çalışıyor; Öncelikle telefonunuzu gizli numaralara kapatmak için *253# yazıp YES tuşuna basıyoruz. Ve bundan sonra sizi gizli numaralar arayamıyor. Sizi gizli numaradan aramak isteye kişilere şöyle bir mesaj gidecek; Aradığınız kişi gizli numaradan çağrı kabul etmemektedir. Numaranızı görünür yaparak kendisine ulaşabilirsiniz.. Ücretsiz olan bu servis hakkında diğer bilgiler şöyle belirtilmiş;
    Bu servisi kullandığımda, gizli numaradan beni arayanlar nasıl bir anons duyacaklar? Aradığınız kişi gizli numaradan çağrı kabul etmemektedir. Numaranızı görünür yaparak kendisine ulaşabilirsiniz.
    Analog santral üzerinden yapılan aramalarda numara gizli olmasa da çağrı esnasında görünmemekte, bu durumda çağrı engellenecek mi? Hayır, analog santralden, yurtdışından veya PBX’lerden numarasız olarak gelecek çağrılar engellenmeyecektir.
    TT veya diğer operatörlerden gelen aramalar için de bu servisi kullanabilecek miyim? Evet. Her yönden yapılan aramalarda numara gizlenmiş ise çağrı arama kabul edilmeyecek.
    Gizli numaradan bana gelen çağrılar için kimaramış üzerinden bilgilendirme mesajı gelecek mi? Hayır.

Sayfayı Paylaş