Geleceğin Cep Telefonları...

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında pipirim tarafından paylaşıldı.

1. pipirim

pipirim Banlı Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Geleceğin Cep Telefonları...
    Japonya'daki tasarım yarışmasında birbirinden ilginç cep telefonları görücüye çıktı. Fujitsu Limited ve Fujitsu Tasarım Limited, 2009 Fujitsu Cep Telefonu Tasarım ödüllerinin sahiplerini açıkladı...

Tasarım yarışması 2009'un Mayıs ayında açıklanmış ve ülke çapındaki katılımcılardan cep telefonlarının sanatsal tasarımını öne çıkaracak yenilikçi fikirlerini sunmaları istenmişti.

Haziran ve Temmuz ayları boyunca yapılan yaklaşık 2 bin başvuru içinden 24 tanesi kazanan tasarımlar olarak seçildi. Daha sonra final tasarımları için bir kazanan ödülü, iki ikincilik ödülü (2 ayrı kategoride), 6 özel jüri ödülü (6 jüriden her birinin vereceği) ve 15 mansiyon ödülü belirlendi.

Finale yükselen tasarımlar jüriyi oluşturan, tasarımcı Toshiyuki Kita, sanat yönetmeni Manabu Mizuno, Nikkei tasarım dergisi şef editörü Kazuya Shimokawa ve Japonya Tasarım Birliği başkanı, sanat yönetmeni Katsumi Asaba tarafından oldukça zor bir dizi prosedürden geçirildi.

Ödüller, 6 Ekim'de Fujitsu'nun CEATEC Japonya 2009'da kurulan sahnesinde verildi.

Kazanan 9 tasarım, birincilik ödülü, ikincilik ödülleri ve Jüri özel ödülleri şöyle:

Birincilik ödülü:

Tasarım adı: Gesture
    Tasarımcı: Jin-gwon GO
    Tanıtım: Gelişmiş kullanıcı arayüzü ile fonksiyonlar kolay kullanım için ikonlar haline geliyor. Telefonun arayüzü kullanıcıların el hareketleriyle kullanılıyor.

İkincilik ödülü (Pratiklik kategorisi):

Tasarım adı: soap.
    Tasarımcı: YAN
    Tanıtım: Çocuklar için tasarlanan telefon, sağlığın temizlikle geldiği fikrini küçüklere öğretme amacını taşıyor. Çocuklar eve geldikten sonra temizlenmeyi öğreniyor. Telefon aynı zamanda yıkanabiliyor.

İkincilik ödülü (Hayal kategorisi):

Tasarım adı: FOLD-A-PHONE
    Tasarımcı: Hanna Sahlen / Sachiko Munakata
    Tanıtım: Bir kağıt inceliğindeki tasarım katlanarak daha küçük bir şekle sokulabiliyor. Telefon olarak kullanılacağında katlandığı yerlerden açılıyor.

Jüri Özel Ödülü (Toshiyuki Kita, tasarımcı):

Tasarım adı: Adjustick
    Tasarımcı: Izumi Tanaka
    Tanıtım: Bir çubuğa benzeyen tasarım küçük ekranında ana bilgiyi gösteriyor. Ekranı ve klavyeyi projeksiyon mantığıyla izdüşümü şeklinde yansıtıyor.

Jüri Özel Ödülü (Manabu Mizuno, sanat yönetmeni):

Tasarım adı: Osusowa Keitai ("Sliced-up Phone")
    Tasarımcılar: Kan Yasuma, Yo Ishigaki, Yoshihisa Tanaka
    Tanıtım: Birden çok cep telefonu birbirine geçerek tek bir telefon olarak kullanılabiliyor. Böylelikle bir parça diğer parçanın pilini paylaşabiliyor. Ayrıca hepsi birden birleştirilerek geniş bir televizyon ekranına dönüştürülebiliyor.

Jüri Özel Ödülü (Kazuya Shimokawa, Nikkei tasarım dergisi şef editörü):

Tasarım adı: chamelephone
    Tasarımcı: Hiroyuki Tabuchi
    Tanıtım: Telefonun kasası doku değiştirebiliyor. Üzerinde durduğu yüzeyin dokusunu taklit ediyor.

Jüri Özel Ödülü (Katsumi Asaba, Japonya Tasarım Birliği başkanı):

Tasarım adı: F-Circle
    Tasarımcı: Yuji Ito
    Tanıtım: Dikdörtgen biçimindeki tipik cep telefonu parçasından ayrılarak, kendine has ve ebedi görünümüyle yıllara karşı durması amaçlanıyor.

Jüri Özel Ödülü (Hideyuki Saso, Fujitsu Limited Başkan Yardımcısı):

Tasarım adı: KAORA (Tile)
    Tasarımcı: Wataru Igarashi
    Tanıtım: Bu tasarımın amacı, yassı ekran ile gelenekselliği kırarak, karakteristik bir tasarımla daha önce bilinmeyen bir kullanıcı dostu kavram belirlemek.

Jüri Özel Ödülü (awarded by Kimitaka Kato, Fujitsu Tasarım Limited Başkanı):

Tasarım adı: Amoeba Phone
    Tasarımcı: Kwak yeon
    Tanıtım: Telefonun tüm yüzeyi dokunmatik ekrandan oluşuyor. İçbükey şekli, kullanıcı konuşurken yüzüne uyabilmesi için tasarlanmış.

(Superonline.com)

Sayfayı Paylaş