GAZİANTEPSPOR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR, CEMAL GÜRSEL MENTEŞE İLE SEZON SONUNA KADAR MUKAVELE İMZALADI Bank Asya 1. Lig takımlarından Gaziantepspor Büyükşehir Belediyespor, Bünyamin Süral'ın istifasının ardından Cemal Gürsel Menteşe ile sezon sonuna kadar mukavele imzaladı. İstifa eden teknik direktör Bünyamin Süral da imza töreninde hazır bulunarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Encümen Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Onursal Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Ünsal Göksen, eski teknik direktör Bünyamin Süral ve Cemal Gürsel Menteşe katıldı. İmza töreninde konuşan Onursal Başkanı Asım Güzelbey, sporun, dostluk ve kardeşlik olduğuna dikkat çekti. Birçok ilke imza attıklarını belirten Güzelbey, "Bugünde spor konusunda bir ilke imza atıyoruz. Sporun insanlar arasında, sevgi, barış ve kardeşliği artıran unsun olduğunu bildiğimiz için. Bu konunun ön planda tutulmasını istedik. Spor, kardeşlik, barış ve sevgidir. Ancak son zamanlarda sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok ülkesinde, sporun farklı yönlere çekildiğini görüyoruz. Bunlardan bir tanesi de, teknik ekibin davranışıdır. Türkiye'ye çok ünlü teknik adamlar, geldi geçti. Takımları başarılı olduğu zaman hepsi el üstünde gitti, ama takımları başarısız olduğu zaman başarısızlıktan kendilerine pay çıkarmadılar. İstenmediklerini bildikleri zamanda konuyu yargıya taşıdılar, hatta uluslar arası yargıya başvurarak kulüplerine zarar verdiler. Sırf para koparmak adına mahkemelere başvurdular." diye konuştu. Bir ilki gerçekleştirdiklerini aktaran Güzelbey, "Bizim bağrımızdan çıkan, milli takıma kadar yükselmiş, büyük takımlarda top oynayan Bünyamin Süral, teknik direktörümüzdü. Kendisinden son derece memnunduk. Başarılı da bir performans gösterdi. Hocamızın başarısından tereddüdümüz yok. Gelen teknik adamlarla 3-5 maç için anlaşma yapmıyoruz. 3-4 maç başarısız olunca istifasını da istemiyoruz. Sezon sonuna kadar anlaşma yapıyoruz ve sezon sonunda tekrar konuşuyoruz. Bünyamin hoca ile de başta aynı konuları konuştuk, şu anda da söylediklerimin arkasındayım. İsterse takımın başında kalabilir. Ancak kendisi pazartesi günü, takımda kan değişikliğinin iyi olacağını düşünerek istifa etti. Biz de bu görüşüne saygı duyduk. 'Takıma kimi getirirseniz, basın önünde el sıkışalım. Kim olursa olsun bildiklerini ona aktarırım' dedi. Bu davranışından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bünyamin hocanın, güzel yerlere geleceğine inanıyorum, başarılar diliyorum." dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Başkanı Ünsal Göksen de, iki sezon birlikte çalıştıkları eski teknik direktör Bünyamin Süral'a teşekkür etti. Göksen, göreve getirilen Menteşe'nin, takımla birlikte çalışmaya başladığını, başarılı olacağına inandığını dile getirdi. Teknik direktör Cemal Gürsel de, kendisine güvenerek göreve getiren yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Konuşmaların ardından Menteşe, anlaşmaya imza attı. (Cihan Haber Ajansı)