Galatasaray'da Kriz bitmiyor!

Konu, 'GALATASARAY' kısmında nino tarafından paylaşıldı.

1. nino

nino Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    3
    Gergin mali kongre sonrası Polat ve muhalefet cephesi köşesine çekilip tüzük üzerinden ‘soğuk savaş’a başladı.

Muhalifler 59. maddeyi öne sürüp Polat’ın aday olamayacağını söylüyor. Başkan ise 9. maddeyle seçime girmeyi planlıyor.

Galatasaray camiası yeni dönemde neler yaşanacağını, başkan Adnan Polat’ın mahkemeye gidip gitmeyeceğini tartışırken, yeni tüzükte yer alan maddeler, işi daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor.

59. maddede “Aklanmayan başkan ile yönetim ve denetleme kurulu üyeleri, bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler” diyor. Ancak tüzüğün 9. kısmında yer alan ‘Yürürlük ve Geçici Hükümler’ bölümündeki ‘Geçici Maddeler’ fıkrasının (G1.3) bendinde ise “Bu Tüzük’le sınırlandırılan veya ortadan kaldırılan haklara ilişkin eski Tüzük hükümleri 31 Aralık 2011 tarinihe kadar yürürlükte kalır” ifadesi yer alıyor. Yönetim işte bu hükümden yola çıkararak muhaliflerce ibra edilmeyerek seçime katılma haklarının ortadan kalktığı iddiasını çürütmeye çalışıyor.

‘İBRA’ DEĞİL ‘SEÇİLME’ İTİRAZI
    Cimbom’da Adnan Polat’ın genel kurul kararını mahkemeye taşıyıp taşımayacağı da büyük merak konusu. Caimadaki genel kanı, Polat’ın böyle bir şeyi yapmayacağından yana. Bunun da nedeni ise kulübünü mahkemeye veren bir başkanın bir daha asla seçilemeyeceği düşüncesi. Polat ve yönetiminin itiraz edeceği konu ise ‘ibra edilmeme’ değil, ‘seçim hakkının ellerinden alınması’ olacak. Bu konuyu mahkemeye taşıyarak, Polat’ın seçime girmesi için
    ellerinden gelen çalışmayı gösterecekler. Sarı-Kırmızılılar’ı bu süreçte yine ‘karışık’ günler bekliyor.

DAVAYI 20 KİŞİ AÇIYOR
    Adnan Polat eğer ‘mahkeme’ yolunu seçecek olursa bu sefer yönetim kurulundaki üyelerin en az yüzde 80’i buna kesin olarak karşı çıkacak. Ancak kulübe yakın kaynaklardan gelen diğer bir habere göreyse, Olağan Mali Genel Kurul’un yeniden yapılması için yönetimin dışından yaklaşık 20 kişilik bir
    grubun mahkemeye başvuracağı yönünde. Eğer bu gerçekleşir ve mahkeme ‘yeniden kongre’ kararı verirse, yönetim bu kez ‘mali yönden ibra edilmeme’ durumuyla bile karşı karşıya kalabilir.

YÖNETİM OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
    Genel kurul tarafından idari yönden ibra edilmeyen Galatasaray yönetimi, dün olağanüstü toplandı yaptı. 2. Başkan Işın Çelebi, toplantıyla ilgili “Koordinasyon toplantısı için bir araya geldik. Durum değerlendirmesi yapıyoruz. Toplantılar birkaç gün daha sürecek. Daha sonra başkan, bu değerlendirmelerden bir sonuç çıkartarak açıklama yapacak’’ dedi. Başkan Polat’ın daha önce istifalarını istediği yöneticiler Mehmet Helvacı, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya toplantıya katılmazken, 2 saat süren görüşmelerin ardından Adnan Polat, açıklama yapmadan kulüpten ayrıldı.

FATURA HELVACI'YA

Galatasaray yönetimi, genel kurulca ibra edilmemelerinin faturasını ‘dışlanan’Mehmet Helvacı’ya çıkardı. Sarı-Kırmızılılar, tüzüğün son halinin Helvacı tarafından hazırlandığını ve onun getirdiği uygulama nedeniyle olağanüstü kongrede seçime gidemediklerini düşünüyor. Bunun yanı sıra yapılan durum değerlendirmesinde, başkan Adnan Polat’a karşı duyulan öfke, iktidar ve muhalefet partilerine mensup üyelerin işe karışması ve muhaliflerin stadın bitirilmesini çekememesi nedeniyle böyle bir çalışma içine girdiği görüşünde birleşildi.

Htspor

Sayfayı Paylaş