Galatasaray'da Büyük Şok

Konu, 'Nba & Basketbol' kısmında dimo79 tarafından paylaşıldı.

1. dimo79

dimo79 Guest

Galatasaray'da Cemal Nalga Depremi Yaşanıyor. Yönetim Olağanüstü Toplandı ve Teknik Heyetin Görevine Son Verdi...

Basketbolcu Cemal Nalga'nın Hazırlık Maçında Tufan Ersöz Formasıyla Oynatılması Skandalından Sonra Olağanüstü Toplanan Yönetim Basketbol Şubesindeki İdari ve Teknik Heyetin İlişiğini Kesti. Toplantı Sonrasında Kulüp İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, Ntv Spor'a Özel Açıklamalarda Bulundu.

Galatasaray Kulübü, Cezalı Olan Oyuncu Cemal Nalga'yı Yurtdışındaki 2 Hazırlık Maçında 7 Numaralı 'Tufan Ersöz' Formasıyla Oynatan ve Cezasını Çekmiş Gibi Gösteren Erkek Basketbol Takımı Teknik ve İdari Heyetinin Görevine Son Verdi.

Yönetim Kurulu, Yaptığı Olağanüstü Toplantıdan Sonra Bu Kararı Alırken, Toplantı Sonrasında Ntv Spor'a Açıklama Yapan Kulüp İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, Antrenör Okan Çevik, 2 Yardımcısı ile Takım Menajeri Mert Uyguç'un Görevine Son Verildiğini Söyledi.

Buna Göre Mert Uyguç, Okan Çevik, Koray Mincizozlu ve Cengiz Karadağ'ın Kulüple İlişkileri Kesilmiş Oldu.

Olağanüstü Toplantı Sonrasında Ntv Spor'a Konuşan Mehmet Helvacı, 'Bu Nedenle Erkek Takımının Ligden İhracı Söz Konusu Olabilir mi' Sorusuna İse, 'Bu Hata Yapılmıştır Ama Böyle Bir Cezayı Gerektirecek Seviyede Birşey Değil' Yanıtını Verdi.

Galatasaray Kulübü Resmi İnternet Sitesinden Yapılan Açıklama:

Galatasaray Spor Kulübü Erkek Basketbol Şubesinde Yurtdışındaki Hazırlık Maçlarında Maalesef Spor Ahlakı ve Galatasaraylılık Ruhu'yla Taban Tabana Zıt Bir Olay Meydana Gelmiş, Bir Galatasaray Basketbolcusu Başka Bir Kimlikle Sahaya Sürülmüş ve Oynatılmıştır. Kulüpte Çalışan Bazı Profesyonellerin İsteği ve İzniyle Gerçekleştiğini Yeni Öğrendiğimiz Bu Olay Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Camiası ve Bütün Galatasaraylılar Adına Büyük Bir Utançtır. Bizlere Bu Utancı Yaşatanlar Adına Galatasaray Spor Kulübü Olarak Tüm Spor Kamuoyundan ve Türkiye'den Özür Diliyoruz.

Tüm Camiamızı Büyük Bir Üzüntüye Boğan Bu Olaya Neden Olan ve Galatasaraylılık'tan Nasibini Alamamış Sorumlu Tüm İdari ve Teknik Kadronun Kulübümüzle İlişkisi Hemen Kesilmiştir.

Saygılarımızla

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu

Mehmet Helvacı'dan Açıklama

Galatasaray İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, Cezalı Basketbolcuları Cemal Nalga'nın Başka Bir Formayla Oynatılması Nedeniyle Spor ve Galatasaray Camiasından Özür Dilerken, Gelecek Cezalarla İlgili Değerlendirmede Bulundu..

"Türk Sporu ve Galatasaray Adına Nahoş Bir Hadise. Maalesef Yurtdışında Oynanan Hazırlık Maçında Cereyan Eden Bir Olayın Bize Yansıması Yeni Oldu. Haberdar Olur Olmaz Olaydan Gerekli Reaksiyonu Gösterdik. Spor Kamuoyunda Meselenin Tartışılmasına Meydan Vermeden Bir Özel Toplantıyla Sorumluları Tespit Ettik. Bu Akşam İtibari ile Tüm Roeumlu İdari ve Teknik Kadronun Görevine Son Vermiş Bulunuyoruz. Tüm Spor Camiasından, Galatasaraylılar'dan, Galatasaray Camiasından Özür Diliyoruz. Bundan Sonra Umarım Bu Hadiseleri Yeniden Yaşamayız. Hocamız Okan Çevik, Yardımcı Hoca Serdar Karadağ, Teknik Menajer Koray Mincinözlü ve Mert Uyguç Bu Akşam İtibari ile Görevlerinden Ayrıldılar.
    Sporcu ile İlgili Şuanda Bir Tasarrufumuz Yok Çünkü; Bu Basketbol Federasyonu'nun Gündeminde Olan Bir Husus. Sporcu ile İlgili Kararı Federasyon Verecek."

Olayın İhraca Kadar Gidebileceği Yönünde Yorumlarla İlgili Düşünceleri Sorulan Helvacı, "Tabii Bu Bir Süreç, Bu Sürecin Ne Olacağını Baştan Bilmek Mümkün Değil. Ama Tabii Galatasaray Basketbol Takımında Çok Önemli Bir Hata Yapılmış ve Bu Hatanın Sonucunda Oynamaması Gereken Bir Sporcu Başka Formayla Maça Çıkmış. Bunun Bir Takım Müeyyideleri Olacak Ama Bu Müeyyidelerin İhraca Kadar Varacağını Ben Düşünmek İstemiyorum. Elbette Müeyyideler Teknik Olarak İhracı Gerektiriyorsa Bu Sonuca Katlanmaktan Başka Yapacak Bir Şeyimiz Yok Ama Hep Beraber Göreceğiz Değerlendireceğiz. İşin O Boyutta Vahim Bir Sonuca Varacağını Tahmin Etmiyorum. Bir Süreç Başlamış Durumda Bu Sürece Herhangi Bir Müdahalenin Doğru Olmadığını Düşünüyorum. Başta da Söyledim; Kulüp Olarak Biz Haklı Olduğumuzu İleri Sürmüyoruz O Sebeple Federasyonun Gerekli Kararı Alacağından Eminiz. Beklemekten Başka Şuanda Yapılacak Bir Şey Yok Gibi Görünüyor. Kararın İhraç Olacağını Zannetmiyorum. İhracı Gerektirecek Şekilde Ağır Bir Durum Sözkonusu Değil. Bunun Müeyyideleri İlgili Maçlarda Cezalı Oyuncu Oynatmanın Müeyyidesi Neyse O Olmak Durumunda. Bunun Dışında Bir Karar Çıkarsa Varsayımlar Üzerine Konuşmayalım O Zaman Gerekli Açıklamayı Yaparım" Diye Konuştu.

(EgitimGazetesi.com)

2. nino

nino Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    3
    Bi sitede görmuştum başlık "Tufan görunumlu Nalga" şahin görunumlu dogan gibi yani,o değilde buna hoca nasıl izin verir yada bu olayın hiçmi hiçmi fark edilmeyecegini sandı anlamış degilim.Tahlihsiz bir olay

Sayfayı Paylaş