Halilhociçin 2005te Trabzonsporun başına geçtiği sırada menajeri olan Nermin Çengiç ünlü antrenörün Dinamo Zagrebdeki durumu ve geleceği konusunda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eğer Halilhociç Dinamodan ayrılırsa yoluna Türkiyede devam edebilir. Vahid Halilhociç, Galatasaraya teknik direktörlük için en uygun adaylardan biridir. Galatasarayın Terimle görüşmeleri halen devam ediyor. Kısa süre önce bu takımın yetkililerinden bir kişiyle görüştüm. Onlar, eğer Terimle anlaşamazlarsa Halilhociç konusunda istekliler" dedi. Hırvatistan Süper Ligde 2 hafta önce şampiyonluğunu ilan eden Dinamo Zagrebin hocası ve Trabzonsporun eski teknik direktörlerinden Vahid Halilhociçin takımından ayrılma kararı aldığı iddia edildi. Bosna-Hersekteki gazetelerde yer alan habere göre, Dinamo Zagrebin İdari Başkanı Zdravko Mamiçin, Halilhociçe cuma günü hakaret ve küfür etmesi üzerine ünlü teknik direktörün, yaşadığı üzüntü ve stres nedeniyle "kalp krizi" tehlikesine karşı hafta sonunu hastanede geçirdiği belirtildi. Halilhociç, dün yaptığı basın toplantısında, son zamanlarda kendisinin Dinamo Zagrebden ayrılmasını isteyen insanların olduğuna dikkati çekerek, "Cuma akşamı olanlardan sonra kendime gelemedim. Kalp krizine yakın bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye başvurdum" dedi. Bosna Hersekin günlük gazetesi "Dnevni Avaz" Halilhociçin yaşadığı bu gelişmelerden sonra Dinamo Zagrebden ayrılacağını iddia etti. Gazete, haberinde, "Vaha (Vahid), ünlü Galatasarayın teknik direktörü olmak için aday" şeklinde ifadeye de yer verdi. Halilhociçin 2005te Tarbzonsporun başına geçtiği sırada menajeri olan Nermin Çengiç de ünlü antrenörün Dinamo Zagrebdeki durumu ve geleceği konusunda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eğer Halilhociç Dinamodan ayrılırsa yoluna Türkiyede devam edebilir. Vahid Halilhociç, Galatasaraya teknik direktörlük için en uygun adaylardan biridir" dedi. Galatasarayın ilk seçeneğinin Fatih Terim olduğuna işaret eden Çengiç, ifadesine şöyle devam etti: "Galatasarayın Terimle görüşmeleri halen devam ediyor. Kısa süre önce bu takımın yetkililerinden bir kişiyle görüştüm. Onlar, eğer Terimle anlaşamazlarsa Halilhociç konusunda istekliler." DİNAMO ZAGREBDEKİ OLAYLAR Dinamo Zagrebin cuma akşamı İnter Zapreşiç ile oynadığı maçın devre arasında, idari başkan Zdravko Mamiç, kendisini soyunma odasına almayan Halilhociçe hakaret yağdırdı. Daha sonra soyunma odasına girmeyi başaran Mamiç ile Halilhociç arasındaki gerginliğin kavgaya dönüşmesi futbolcular tarafından engellendi. Anrenör, oyuncu, taraftar ve gazetecilerle sürekli sorun yaşamakla bilinen Zdravko Mamiç, Halilhociçle yaşadığı olayların ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "evet, küfrettim ve özür dilerim" dedi. Mamiç, "Halilhociçle hukuki bir mücadele yaşamak istemeyiz, o yüzden anlaşarak yollarımızı ayırmayı öneririz" diye konuştu. Dinamo Zagreb, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Şu anda ikinci olan Hayduk takımı ile Dinamo Zagreb arasında 19 puanlık fark bulunuyor