Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi grup mücadelesinde, Romanya'nın Dinamo Bükreş takımını ağırlayacak... Ingvarsson’la mağlubiyet yok Sarı-kırmızılıların, Dinamo Bükreş ile oynayacağı karşılaşmayı yönetecek İsveçli hakem Martin Ingvarsson, bugüne kadar Türk takımlarının çıktığı 2 karşılaşmada düdük çaldı. Temsilcilerimiz bu zorlu müsabakalarda yenilmezken, 1 galibiyet, 1 de beraberlik aldılar. 1999’da Fenerbahçe, Macaristan’da MTK Budapeşte ile golsüz berabere kalırken, 2008’de Beşiktaş, ****list Kharkiv’i İstanbul’da 1-0 mağlup etmişti. Barış ve Caner’e forma Cim-Bom, Avrupa Ligi’nde Dinamo Bükreş’le oynayacağı maçın hazırlıklarını dün sabah yaptığı antrenmanla tamamladı. İlk 15 dakikası basına açık olan çalışmaya sakatlıkları bulunan Emre Aşık ve Hakan Balta katılmadı. Basın toplantısında rotasyon yapacağının sinyallerini veren Teknik Direktör Frank Rijkaard’ın, savunmada Hakan Balta’nın yokluğunda Caner Erkin’e şans vereceği, orta sahada ise son maçlarda tutuk bir görüntü çizen Ayhan ile hafif sakatlığı bulunan Mustafa Sarp’tan birini dinlendirip, Barış’a 11’de şans tanıyacağı öğrenildi. Trabzonspor’a karşı yorgun olduğu için oynatılmayan Brezilyalı yıldız Elano’nun da, Kewell’ın yerine sahaya sürülmesi bekleniyor. ‘İşimi iyi biliyorum’ Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard, sistemle ilgili yorumlara saygı duyduğunu söyledi, “Eleştiriler dışarıdan geliyor, biz bu işin içindeyiz. Ben bu işi daha iyi yapıyorum ve iyi yoldayız” dedi Cim-Bom’un teknik patronu Frank Rijkaard, son dönemde sistemle ilgili kendisine yönelik eleştirilerin arttığını belirterek, “Bu da benim işimin parçası. İşim bu tip eleştirilerden takımı korumak” diye konuştu. Dinamo Bükreş maçı öncesi Florya’da basın toplantısı düzenleyen Hollandalı hoca, işini iyi yaptığını vurguladı. Tecrübeli çalıştırıcı, “Eleştirilere saygı duyuyorum. Herhangi bir problemim yok. Herkesin futbolla ilgisi, bilgisi var, her şekilde beni yorumlayıp eleştirebilirler. Ama bunlar devamlı dışardan gelen eleştiriler, biz bu işin içindeyiz. Ben bu işi daha iyi biliyorum ve iyi yoldayız diyebilirim. Sistemimizi değiştirmeyi değil, iyileştirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Rijkaard, Dinamo Bükreş maçının gruptan çıkmak için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Rumen ekibiyle ilgili bilgi sahibi olduklarını kaydeden sarı-kırmızılı takımın hocası, “Rakibimiz iyi organize olan, fazla gol yemeyen, defansif oynayan bir ekip. Ofansif olarak ise fazla başarılı değiller. Zor bir maç olacak. Maça iyi başlayıp gol bulmamız lazım. Bu tip takımları erken gol bulursanız, açabilirsiniz. 10 numaralı pozisyonda oyun kurucu oynayan Cristea tehlikeli olabilir” yorumunu yaptı. ‘Milli Takım olmaz’ Takımdaki sakatlıklar yüzünden kadroda rotasyon yapabileceğini kaydeden Frank Rijkaard, yediklerinden çok daha fazla gol attıklarına dikkat çekerek, “Basın olarak hep negatif yönlerine bakıyorsunuz. Çok gol atmamız takım ruhunun en üst düzeyde olduğunu gösteriyor” dedi. Hollandalı çalıştırıcı, “Milli takımdan teklif gelmesi halinde bunu kabul edebilir misiniz?” sorusu üzerine ise “Hem kulüp bazında, hem milli takım bazında çalışan teknik adamlar var. Benim ise böyle bir tecrübem yok. Benim odaklandığım tek takım Galatasaray” açıklamasını yaptı. Rijkaard, Trabzonspor maçında Arda’yı yönetimin uyarısıyla oyundan aldığı yönündeki haberleri ise yalanladı. Almanya yolcusu Galatasaray’ın Fildişi Sahilli yıldızı Keita, Almanya ile oynayacakları hazırlık maçı için bu ülkeye gidecek. Almanya Futbol Federasyonu’nun internet sitesinde yayımlanan haberde, karşılaşmasının Gelsenkirchen’de 18 Kasım’da oynanacağı belirtildi. 2010 Dünya Kupası’na katılmayı garantileyen iki ekibin, play-off maçları için verilecek arayı bu şekilde değerlendirecekleri kaydedildi.