G.Skill Ripjaws MX780 RGB Lazer Oyun Faresi

Konu, 'Donanım' kısmında Mehmetkarahanlı tarafından paylaşıldı.

  1. Mehmetkarahanlı
    Offline

    Mehmetkarahanlı Süper Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    593
    Beğenilen Mesajlar:
    76
    Şehir:
    ESKİŞEHİR
    [​IMG]
    G.Skill Ripjaws MX780 RGB Lazer Oyun Faresi

    Oyuncular, sadece klavyeler değil farelerde de en yüksek performans ve konforu aramayı sürdürüyorlar. Bu alanda doğrudan en iyisi denecek bir ürün yok çünkü farklı oyun türleri ve farklı tercihler söz konusu. DDR belleklerden sonra oyuncu ürünlerine giriş yapan G.Skill’in KM780 adlı RGB aydınlatmalı mekanik oyuncu klavyesini inceleyip beğenmiştik. Bu kez sırada setin tamamlayıcı olan MX780 RGB lazer oyun faresi var.
    [​IMG]
    Fareyi net biçimde gösteren bir kutuyla gelen üründe RGB yani üç temel renkte aydınlatma sistemi, 8200 dpi lazer alıcı ve toplam sekiz programlanabilir buton ön plana çıkarılıyor.
    [​IMG]
    Diğer farelerde olduğu gibi kutu ön kapağı açıldığında fare karşınıza çıkıyor ve avucunuzu yerleştirerek ergonomiyi aşağı yukarı anlayabiliyorsunuz ama bununla sınırlı değilsiniz çünkü kutuya eklenmiş olan şekil özelleştirici yan kapakları da hesaba katmamız gerekiyor.
    [​IMG]
    Üst kısımda sunulan bu parçalar farenin sol ve sağ kısımlarına takılabilen kendinden mıknatıslı parmak dinlendirme alanları. Ayrıca kendi başına 111 gram gelen fareye iki tane 4.5 gram ağırlık eklenebiliyor. Bu durumda ağırlık 120 gram oluyor ve fazla değişmiyor. Diğeriyse ayar için sunulan anahtar.
    [​IMG]
    Son derece kışkırtıcı görünen fareye siyah ve gümüş renkler hakim. Ripjaws ifadesi net olarak seçiliyor. Farenin üstündeki sol ve sağ tık tuşları baştan sona tek parça ve epey geniş. Solda ek olarak iki tane ek buton var. İleri, geri işlevlerini üstleniyorlar ama programlamak mümkün.
    [​IMG]
    Sol yan gibi sağ yanda da bu çıkarılabilen tip parmak dinlendirme alanları var. İkisinde de tutmayı kolaylaştıran pürüzler bulunuyor. Farede kullanılan plastik sert tip ve terlemeye neden olmuyor. Sağ yanda da programlanabilen çift buton yer alıyor. Simetrik tasarım geçerli çünkü solaklar da kullanabiliyor.
    [​IMG]
    Avuç içine denk gelen yastık tasarımlı kısımda G.Skill logosu ve altında özel aydınlatma sistemi var. Buna ek olarak ortadaki ve sol-sağ tıklamalar altında kalan boşluk dikkat çekiyor. Faredeki butonların tümünde uzun ömürlü ve yüksek kaliteli Omron anahtarlar yer alıyor. 20 milyon tıklama garantili.
    [​IMG]
    Önden bakıldığında faredeki büyük boyutlu kaydırma tekerleği ve arkasında kalan profil değiştirme butonu görülebiliyor. Tekerlek içinde de tek buton var ve bu sayede toplam sekiz programlanabilir buton elde edilmiş oluyor.
    [​IMG]
    Alt kısımdaysa 100 – 8200 DPI arası işlem yapabilen Avago lazer alıcı dikkat çekiyor. 125/250/500/1000 MHz raporlama desteği olan bu sistem son derece çevik. Toplam altı PTFE ayak hazır.
    [​IMG]
    Yan kısımların değiştirilmesinin ana getirisi G.Skill MX780 RGB Lazer fareyi solakların da kullanabilmesine imkan vermek. İki yanda değişiklik yapınca bu kez sol değil sağ kısım daha geniş oluyor ve sol elle kullanılabiliyor.
    [​IMG]
    Fare tabanında yer alan özel vidayı kutudan çıkan altan anahtarıyla döndürdüğünüzde avuç içine denk gelen yastık kısmı dikey yönde hareket ediyor. En yüksek seviyeye çıkardığınızda belirgin bir fark oluşturabiliyor. Doğru ayarı bulmak kullanıcıya kalıyor.
    [​IMG]
    Oyunculara sunulan bir diğer seçenekse ağırlık değiştirme. Sol ve sağ yanlardaki kapakları çıkardığınızda alt kısımda yer alan 4.5 gram ağırlık haznesini göreceksiniz. Birini ya da ikisini birden kullanıp denge kurmak size kalıyor.
    [​IMG]
    1.8 metre uzunluğundaki bez kaplı kablo son derece sağlam ve bozulacak gibi görünmüyor. Altın kaplı USB 2.0 fişini takıp kullanmaya başlayabilirsiniz ama öncelikle G.Skill sitesinde yer alan güncel sürücüyü indirip kurmalısınız ki ayar yapabilesiniz.
    [​IMG]
    Sürücüyü kurup düzenleme yapmak kolay. Programlanabilir sekiz buton net biçimde görülebiliyor. Burada da görüleceği gibi solaklara uygun hale getirilebiliyor. Beş ayrı profil sunan farede bilgiler 512 KB dahili bellek içinde saklanıyor.
    [​IMG]
    İkinci sekmede raporlama hızı, DPI ayar seviyesi, çift tıklama hızı, X/Y eksenlerinde DPI hassasiyeti, işaretçi hızı, kaydırma tekerleği hızı, kalkış mesafesi gibi son derece fazla sayıda ayar var.
    [​IMG]
    Elbette farenin RGB adını taşımasına imkan veren LED aydınlatmadan da söz etmeliyiz. İlgi çekici biçimde yedi ayrı bölgede yer alan LED’ler farklı renklerde seçilebiliyor. Böylece eşsiz kombinasyonlar elde edebilirsiniz. RGB sistemde 16 milyon renge destek var. Tamamen kesme ve efekt seçekleri de hazır.
     

Sayfayı Paylaş