G.Saray neden Süper Final oynuyor

Konu, 'GALATASARAY' kısmında beydemir tarafından paylaşıldı.

1. beydemir

beydemir Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    4
    19 Nisan 2012

Hector Cuper, “Yenilik getirilirken, en iyi şekilde analiz edilmiştir. Ancak ben, ligi birinci bitiren takımın topladığı puanlarla direkt şampiyonluğu hak ettiğini düşünüyorum” dedi.

DİLE kolay... Süper Lig’in devre arasında göreve geldiğinde, geride kalan 17 haftada sadece 17 puan toplayabilen Orduspor’u devraldı Hector Cuper...
    Futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerine sayısız takımı ve başarıları sığdıran Arjantinli Cuper Türkiye macerasına, Karadeniz’in güzide şehri Ordu’nun Süper Lig’deki temsilcisinde atıldı.

Sahasını kaleye çevirdi

ORDUSPOR’da attığı adımı, önce kulübün temelinden başlayarak güçlendirdi. Taraflı tarafsız herkese rüştünü ispat etti. Cuper, göreve başladığı ilk maçta F.Bahçe ile 1-1 berabere kalarak start verdiği ‘kendi sahasında yenilmezlik’ serisini, normal sezonun son haftasına kadar (9 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik) sürdürdü.

Yapıcı bir eleştiri

Kendisiyle Süper Final’den özel hayatına kadar pek çok konuda görüşme fırsatı bulduğumuz Arjantinli tek-nik adam play-off sistemine yapıcı bir eleştiri yöneltmekten de geri kalmadı. “Yetkili merciler bu yeniliği getirirken, en iyi şekilde analiz yapmışlardır. Ancak ben, ligi birinci bitiren takımın direkt şampiyonluğu hak ettiğini düşünüyorum.” Dilerseniz, Cuper’le yaptığımız samimi sohbetin satır başlarına birlikte göz atalım...

Rekabet adına önemli bir adım

“Play-off sistemi birinci için dezavantaj. Ligdeki diğer takımların hedef belirlemesi içinse faydalı.”

ORDUSPOR Teknik Direktörü Hector Cuper, Süper Final’le ilgili sorumuza, şu yorumu yaptı;
    - Bu sistem uygulanırken, yetkili merciler en iyi şekilde düşünüp, analiz etmişlerdir diye düşünüyorum.Ama benim için tek şaşırtıcı olan kısım ligi birinci bitiren takımın da play-off’lara katılması... Birinci bitiren takımın zaten sezon boyunca topladığı puanla şampiyon olmayı hak ettiğini düşünüyorum.

Bütün ekipler yarışta kalacaktır

İkinci, üçüncü ya da dördüncü olan takımın Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için aralarında oynaması doğal ama birinci takımın bu sistemin içinde olması benim için şaşırtıcı oldu. Beşinci ve sekizinci sıralar arasındaki takımların UEFA’ya katılabilmesi için kendi aralarında oynaması ise, ligde yer alan her takımın son haftalara kadar bu yarışın içinde kalmasını ve bir hedef belirlemesini sağlıyor. O nedenle faydalı...

Henüz müzik yapamadım

Arjantinli teknik adam, “Ben orkestra şefiyim. Ancak henüz üst düzey müzik yapamadım. Bunun için çalışıyorum” diye konuştu.

KENDİSİNE, Orduspor’da şimdiye kadar geçirdiği süreci nasıl değerlendirdiğini sorduğumuz Hector Cuper, bu soruya ilgi çekici bir yanıt verdi. Cuper, “Ben bir orkestra şefiyim ve elimde müzik yapacak kadar enstrüman var. Ama bu tabii ki insanların nasıl bir müzik beklediğine de bağlı... Üst düzey bir müzik sağlayamayız. İnsanların hoşuna gidecek bir müzik yapabiliriz. Bunun içinde çalışıyoruz.” dedi.
    Türk futbolu kaliteli
    Cuper, “Felsefemde futbol bir tutkudur. Her zaman bu tutkunun üstüne bir şeyler konulmalıdır” derken, Türk futbolu için, “Bence Avrupa’daki ülkelerle Türk futbolunun hiçbir farkı yok” diye konuştu.

Oyunculara ruh aşıladım

Takım üzerinde ne şekilde bir etkiniz oldu?
    - Geldiğim ilk günden beri futbolcularımdan disiplin ve düzen istedim. Kazanma ruhunu aşılamaya çalıştım. Benim takımlarımın hiçbiri, birkaç oyuncuya bağlı olmamıştır. Benim için burda futbolcuların bireysel olarak ne yaptığı önemli değildir. Takım ruhunu oluşturmaları önemlidir.

Vücudum adeta kürdan gibi

Türk mutfağıyla aranız nasıl?
    - Görmüyor musunuz adeta kürdan gibiyim. Ordu’da ne ararsanız var. Balıkları da değişik ama benim favorim farklı... Burada kazandibi diyorlar nefis mi nefis bir tatlı... Hele sütlaç, bir harika... Bunları yiyince herkes kilo alıyormuş. Ama beni etkilemiyor. Fiziğimle futbolculara örnek olmak istiyorum. Bazıları bana soruyor, “Kilonuzu nasıl koruyorsunuz?” diye... Ben de, “Bunun sırrı bende saklıdır” diyorum.

2. şimşek59

şimşek59 Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    17
    Galatasarya süper finali ligin baında kabul ettiği için oynuyor ve zorunlu kabul etmek durumunda kaldığı için

3. mescer

mescer Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    2
    feneri şampiyon etmek için sezon basında karar alındı kimsede itiraz etmedi

4. ackanat

ackanat Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Yayıncı kuruluş malum takımlar tarafından uğratıldığı zararı başka nasıl kurtarabilirdi? Yayıncı kuruluş istedi federasyon balıklama daldı.Normal ligi birinci bitiren takımlar için iyi değil.Bu sene puan farkı biraz fazla olduğundan çok da sorun olmayabilir.Ama seneye kıl payı bir takım birinci olursa Süper finalde puanlar daha da yakın olacak.O zaman " Galatasaray bunu niçin eleştiriyor" diye Galatasaray'a kızanlar neler diyecekler.?Daha çok maç oynansın isteniyorsa takım sayısını 20 yapsınlar,lig 38 hafta oynansın.Bu sistemde normal ligi birinci bitirenin Avrupa kupalarına katılamama ihtimali bile var.ç

5. geche1965

geche1965 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    yayıncı kuruluş için yapılmış bir uygulama olarak düşünüyorum aslında birazda heycanlı olmuyorda değil...

6. father67

father67 Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    evet bencede yayıncı kuruluşun zararını azaltmak için yapılmış bir uygulama öte yandan 9 puan fark bir anda ikiye düştü sanki GS şike yaptıda ceza olarak puanı silindi saçma bir uygulama

7. mescer

mescer Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    2
    bu işi şansal ve ekibi çıkardı federasyon uyguladı

8. beydemir

beydemir Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    4
    burası Türkiye birilerine yüzlü görünmek için birilerini kurtarmak için birileri kurban ediilir.

9. geche1965

geche1965 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    bu uygulamarın sebeblerini herkesi biliyor ama baştan kabul edilmiş bir şey galatasaray bu kadar fark olacağını zannetmiyordu böyle olunca kıvırtmalar başladı...

Sayfayı Paylaş