Fernando Morientes Marseille'da

Konu, 'Diğer Avrupa Ligleri' kısmında selsel24 tarafından paylaşıldı.

1. selsel24

selsel24 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Fransa'yı Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Marseille, geçtiğimiz sezon Valencia'da forma giyen tecrübeli İspanyol golcü Fernando Morientes'i kadrosuna kattı.

Marseille kulübünün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, 33 yaşındaki futbolcuyla 2 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

Marseille teknik direktörü Didier Deschamps'la yeniden biraraya gelen İspanyol golcü, 2003-2004 sezonunda Monaco forması giydiği dönemde de genç çalıştırıcıyla aynı kulübün çatısı altında yer almış ve Fransız ekibin Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar yürümesinde önemli rol oyna***** kaydettiği 9 golle Devler Ligi'nin en skorer ismi olarak sezonu kapamıştı.

Fransız teknik adam yaptığı açıklamada, "Morientes'i çok iyi tanıyorum. Her zaman gol atmak için zinde ve en yüksek seviyede futbol oynamaya motive olan bir isim" dedi.

Morientes ise yaptığı açıklamada, "Didier beni aradı ve başka teklifler almama rağmen çabuk bir şekilde anlaşma sağladık. Benim için kolay oldu çünkü Didier Deschamps'ı yakından biliyorum. Şu an yeni takımımla birlikte bir an evvel çalışmalara başlamalıyım ve umarım Marseille ile birlikte yeni kupalar kazanırım. 33 yaşındayım ve hem saha içine hem de soyunma odasına getireceğim çok tecrübe var" dedi.

Kariyerinin en parlak yıllarını 1997-2005 yılları arasında formasını giydiği Real Madrid'de geçiren Morientes, İspanyol ekipte 3 Şampiyonlar Ligi, 2 La Liga ve 3 defa da İspanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

Geride kalan sezonda Valencia formasıyla tek gol atabilen Morientes, daha önce Albacete, Real Zaragoza ve Liverpool kulüplerinde de hizmet vermişti.

Kariyeri boyunca, İspanya, Fransa ve İngiltere'de toplam 142 lig golü kaydeden tecrübeli futbolcu, Avrupa Kupaları'nda ise 44 kez fileleri havalandırırken, İspanya Milli takım formasını ise 47 defa terletmiş ve 27 kez gol sevinci yaşamıştı.

Hazırlayan: ÖZGÜR İNCE

Kaynak MACKOLIK

Sayfayı Paylaş