Fenerbahçe'nin Eski Başkanı Vefat Etti

Konu, 'FENERBAHÇE' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

1. himm

himm Banlı Üye

Beğenilen Mesajlar:
    18
    Güven Sazak vefat etti

Fenerbahçe eski başkanlarından Güven Sazak vefat etti. Güven Sazak 1993-94 yılında Fenerbahçe'de başkanlık yapmıştı.

Fenerbahçe eski başkanlarından Güven Sazak vefat etti. 1993-94 yılında Fenerbahçe'de başkanlık yapan Güven Sazak sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakmıştı.

GÜVEN SAZAK KİMDİR?
    Güven Sazak 1935 yılında Ankara’da doğdu. 1958 yılında Fenerbahçe kongre üyesi oldu. 12 yıl süreyle Sosyal Tesisler yöneticiliği yaptı. 1993-94’te Fenerbahçe’de başkanlık görevini yürüttü. Fenerbahçe futbol takımı onun döneminde 1993-94 sezonunda bir puan farkla ikinci oldu, ayrıca 1993 yılında Trabzonspor’u uzatmada 1-0 yenerek Başbakanlık Kupası’nı kazandı. Sazak, 20 Nisan 1994’te başkanlık görevini sağlık sorunları nedeniyle bıraktı.

MOSTUROĞLU: GÜVEN SAZAK'IN VEFATI BİZİ DERİNDEN ÜZDÜ
    Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, kulübün eski başkanlarından Güven Sazak'ın vefatına çok üzüldüğünü söyledi.

Mosturoğlu, özel işleri nedeniyle Ankara'ya gittiğini belirterek, ''Haberi yolda duydum, çok üzüldüm'' dedi.

Güven Sazak'ın Fenerbahçe camiasının mümtaz bir kişiliği olduğunu vurgulayan Mosturoğlu, ''Eski başkanımızın ani ölümü bizi derinden üzdü. Birlikte çok maç izledik. Çok sevdiğim, saydığım bir insandı. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.

CENAZE PERŞEMGE GÜNÜ KALDIRILACAK
    Bugün vefat eden Yüksel İnşaat kurucu ortaklarından, Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanı Güven Sazak'ın cenazesi 28 Nisan Perşembe günü İstanbul'da, Şakirin Cami'sinden kılınacak öğlen namazının ardından Karacaahmet mezarlığında defnedilecek.

Yüksel İnşaat'tan yapılan yazılı açıklamada, Yüksel Grup Şirketleri yönetimlerinde başkan ve yöneticilik görevlerini üstlenen, çeşitli dönemlerde, başta Türkiye Müteahhitler Birliği olmak üzere, müteahhitlik sektörünü ilgilendiren pek çok iş konseyi ve dernekte üyelik ve yöneticilik görevlerinde bulunan Güven Sazak'ın 1958 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi olduğu, 1993-94 döneminde de Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı görevini yürüttüğü kaydedildi.

Açıklamada, 20 Ocak 1935 yılında Ankara'da doğan Sazak'ın, İlk ve orta öğrenimini Ankara Maarif ve Robert Kolej'de tamamladıktan sonra, İngiltere'de otelcilik ve işletmecilik alanında eğitim gördüğü belirtildi. Sazak, evli ve 4 çocuk babasıydı.

2. metinoz

metinoz Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Saygıdeğer bir insandı...

3. şimşek59

şimşek59 Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    17
    Allah Rahmet eylesin yakınlarına başısağolsun iyi birisiydi gerçekten

Sayfayı Paylaş