1998 yilinda Avrupada bir kentte feministler toplantisi yapilmis her ülkeden konusmacilar katilmis. Belirli kararlar alindiktan sonra diger toplantida bulusmak için karar alinmis ve toplanti sona ermis. 1999 yilinda feministler yinebir araya gelmisler.ve konusmacilar konusmaya baslamis1ar. *Konusmaci Alman bayan baslamis anlatmaya : -Geçen sene aldigimiz kararlar neticesinde eve gittim kocama dedim ki : -Bundan sonra bulasiklari ben yikamiyorum al kendi bulasigini kendin yika dedim 1.gün bisey görmedim 2.gün bisey görmedim 3. gün bi baktim hem benim bulasiklarimi yikiyor hemde kendi bulasiklarini yikiyor o günden beri çok mutluyuz. *2. konusmaci ingiliz bayan anlatmaya baslamis kararlarimizi aynen bende uyguladim eve gittigimde kocama dedim ki : -Bundan sonra çamasirlarini yikamiyorum kendi çamasirlarini kendin yikayacaksin. 1. gün bisey görmedim 2. gün bisey görmedim 3. gün bi baktim hem benim çamasirlarimi yikiyor hemde kendi çamasirlarini yikiyor. O günden beri çok mutluyuz demis. *3. konusmaci Türkiye den baslamis anlatmaya bende geçen sene aldigimiz kararlari aynen uyguladim o gün eve gittim kocama dedim ki : -Bundan sonra yemek yapmiyorum kendi yemegini kendin yapacaksin dedim 1. gün bisey görmedim 2. gün bisey görmedim 3. gün sol gözüm biraz açilir gibi oldu görmeye basladim...