Facebook’u Artık Tanımayacaksınız

Konu, 'İnternet Alemi' kısmında Leo27 tarafından paylaşıldı.

1. Leo27

Leo27 Guest

İş modeli olarak Google’ın izinden giden Facebook, abonelerinin vaz geçemeyeceği bir sanal tekel olmak için kollarını sıvadı. Kullanıcılarına, arkadaşlık ve sohbetten daha fazlasını sunmak isteyen site ilk önce, e-posta ve SMS servislerini devreye soktu.
    Şimdiyse site, 700 milyonu aşkın abonenin verdiği güç ile internetin eğlence devi olmak istiyor. Facebook’un açıklamalarına göre site önümüzdeki aylarda eski kullanıcılarının tanımayacağı kadar değişecek.

Bundan sonra, site üzerindeki, her video, kitap ve müzik için, ‘beğendim’, ‘izledim’, denemek istiyorum’ adlı tuşlar gelecek.
    Böylece kullanıcılar, hayatlarına Facebook üzerinden daha fazla düzenleme yapabilecekler. Site, okumak istediğiniz kitapları ya da filmleri belirli aralıklarla size hatırlatacak. Facebook’un altyapılarını hazırladığı müzik, e-kitap ve film sistemleri için büyük bir yatırım olan bu sistem aynı zamanda profilinizi de zenginleştirecek.

İnsanlar, çılgınlar gibi ne kadar kültürlü ya da sosyal olduklarını göstermek için üçüncü şahısların hazırladığı uygulamalarla, izledikleri en iyi filmleri, okudukları en iyi kitapları profillerinde sergiliyor. Yeni sistemde, Facebook gerçekten, hangi kitapları okuyup, hangi filmleri izlediğinizi onaylayacak ve böylece listenizde kültürel hayatınızla ilgili yalan söylemeyeceksiniz.

Alıntıdır Paylaşım Amaçlıdır!!

Sayfayı Paylaş