Avrupa Ligi’ne deplasmanda Panathinaikos galibiyetiyle başlayan, ikinci maçını da kazanarak iyice rahatlamayı planlayan sarı-kırmızılı ekibin hesapları şaştı. Sayısız pozisyona giren Aslan, Beichler’in golüyle sarsıldı, Baros eşitliği sağladı. Son bölümlerdeki baskı ise sonuçsuz kaldı Aslında Rijkaard şaşırmamalı bir beraberlik sonrası yapılan eleştirilere. Sadece gündüz televizyonun karşısına geçip, geçen yılın çifte kupalı şampiyonun (Beşiktaş) tekmeler ve yumurtalarla karşılanması yeterli olur; Türkiye gerçeğiyle yüzleşmesi için. Rüzgâr bir tersine dönerse, kılıçlar çıkar, idam sehpaları kurulur. Galatasaray belki 15 resmi maçta hiç yenilgi alınmadı, ama bazı şeylerin yolunda gitmediği de bir gerçek. Çok değil sadece birkaç gün önce sahalarda ender görülen bir gol izlemiştik. Antalyaspor’un, Fenerbahçe’den son dakikada yediği golün benzerini Galatasaray gibi üst düzey bir takım, Sturm Graz’dan yedi. Bir anlık dalgınlık, rakibi küçümseme pahalıya patladı. Üstelik ilk yarıdaki genel görüntüye baktığımızda yenilen gol sürpriz değildi. İlerdeki oyunculara tanınan ‘fazla’ özgürlük, sarı-kırmızılı takımın sistemden koparak, plansız programsız hareket etmesine neden oluyor. Özellikle Elano’yu memnun etme adına Arda’nın sola çekilmesi dün gece Cim-Bom’un üretken olamamasının ana sebebiydi. 3’de Arda’nın soldan ortasına Elano iyi yükseldi fakat kalecinin üzerine gitti. 14’te Elano, rakip savunmayla verkaç yaptı ve kaleyi karşısına aldı. Ancak Brezilyalı kalitesine yakışmayan bir şut çıkardı. 37’de Jantscher’in şutunda Emre’ye çarpan top, Franco’dan dönerken Hakan Balta son anda tehlikeyi önledi. 41. dakikada Keita’nın ortasına Arda’nın kafasında top ağlarla buluştu. Ama hakem faulü tespit edince gol iptal edildi. 45’te Arda’nın ortasında Baros kafayı uzattı ama kaleci Gratzei harika bir reflekste bulundu. Uzatma dakikasında konuk ekibin etkili ismi Jantscher’in pasında Beichler kontrol etti ve sol ayağıyla ağları yerden meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1. 59’da Milan Baros, iki adımdan topu üst direğe nişanladı. 64’te Elano’nun harika ara pasında Baros kaleciyi geçip sol ayağıyla biraz da riskli bir vuruşla eşitliği sağladı: 1-1. 70’te Sabri, yakın mesafeden topu üst direğe vurdu. 74’te Baros bencil davranmayıp Arda’ya bıraksa önemli bir fırsat yakalanacaktı. 75’te Jantscher savunma ofsaytta duraksayınca Franco’yla karşı karşıya kaldı. Arjantinli file bekçisi kritik bir kurtarış yaptı. 73’de Arda’nın kestiği topa Elano, Keita’ya özenip yarım vole denedi, ama başarısız oldu. MAÇIN RÖNTGENİ JANTSCHER Ali Sami Yen’den puan almasına kimsenin ihtimal vermediği Avusturya ekibi, takım halinde beklentilerin çok üzerinde bir performans sergilerken ortanın sağında oynayan Jantscher öne çıkan isim oldu. Özellikle konuk ekibin bütün tehlikeli ataklarında başrolde hep bu futbolcu vardı. AH SABRİ! Cim-Bom beraberliği yakaladıktan sonra Sturm Graz karşısında baskısını daha artırdı. 70. dakikada Arda’nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Sabri yakın mesafeden topu üst direğe vurdu ‘Rotasyona katılıyorum’ Cim-Bom’un tek golünü atan Milan Baros, iyi futbola rağmen şanssızlık yüzünden kazanamadıklarını söyledi. Bu sezon Avrupa’da 5. golünü kaydeden Çek yıldız, Teknik Direktör Rijkaard’ın kadroda yaptığı değişimlerin yerinde olduğunu da belirterek, “Nonda’nın dinlenmesi gerekti, ben oynadım. Hocanın rotasyonuna katılıyorum” dedi. Milliyet
Ben bu yorumlara katılmiyorum Elano bence sahanın iyilerinden biri iyidi Arda en kötülerinden biri iyidi aldığı butun topları ezdi kaptırdı itti bence golü faul yapmadan atabilirdi ama o faul yaptı ondan sonra sahada hiç koşmadı bu gidiş GALATASARAY'DA alarm signalleri çalacak gibi görüniyo bakalım bu afta lig maçı ne olacak malübietle kapanır gibi görüniyo
GS'de sonuçlar dışında bir şey değişmedi.Önceki maçları kötü oynayıp kazanıyordu,şimdi kötü oynayıp berabere kalıyor.Futbolcular işlerini daha ciddiye almalılar.Hep söyledim,yine söylüyorum; GS defansı çok kötü.