Arsenal'in Fildişili oyuncusuyla, Premier Lig, Sol Campbell transferi ve Arsene Wenger hakkında... Arsenal'in son zamanlarda aldığı başarılı sonuçlarda büyük pay sahibi olan Fildişili sağ kanat oyuncusu Emmanuel Eboue, Goal.com İngiltere okurlarının sorularını yanıtladı. Uzun süredir kadroya giremiyordun. Sunderland maçına ilk onbirde başladın ve 'maçın oyuncusu' ödülüne layık görüldün. Neler hissediyorsun? Elbette bu çok güzel bir duygu. Çalışmalarımın karşılığını aldığımı düşünüyorum. Oldukça çalışkan bir yapım var. Elimden geldiğince takıma yararlı olmaya çalışıyorum. Arsenal'da daha önce sağ bekte görev yapıyordun. Şimdi ise ortasahanın sağında oynuyorsun. Bu değişimi nasıl karşıladın? Bu benim için büyük bir sorun yaratmadı. Sahada olduğum süre boyunca takıma yararlı olmaya çalışıyorum. Eğer sahaya çıkıyorsanız hangi mevkide oynadığınızın bir önemi yok. İnsanlar senin driplinglerine bayılıyor. Ancak gol atmak konusunda biraz zayıfsın. Kalenin önüne geldiğinde panikliyor musun? (Gülüyor) Hayır, insanların neden böyle düşündüğünü bilmiyorum. Ben takımın bir parçasıyım. Kendim için oynamıyorum. Bazen elinize bir fırsat geçer ve şansınızı denersiniz. Çoğu zaman bu fırsatı yakalayamıyorum. Ama şunu unutmayın. Arsenal formasıyla dört gol atmayı başardım (Gülüyor). Sunderland karşısında Nicklas Bendtner ile çok iyi bir uyum yakaladın. Hatta ona bir asist yaptın. Van Persie'nin yokluğunu hissediyor musunuz? Robin ile Nicklas'ın oyun stilleri çok farklı. Robin'in tekniği daha iyi ve topla birlikte öldürücü koşular yapabiliyor. Ancak Nicklas da takım için çok önemli bir oyuncu. Takımı için her şeyini veren bir yapısı var. Her ikisiyle de oynamak keyif verici. Arsenal'in ileride oyun kurmakta zorlandığı söyleniyor. Bunu neye bağlıyorsun? Pek çok genç arkadaşımızın oynaması bu sebepler arasında gösterilebilir. Ancak şimdi daha tecrübeli bir ekibe dönüştük ve fizik olarak da güçlendik. İleride oyun kurmakta zorlanacağımızı zannetmiyorum. Takımdaki genç oyuncuların sayısı hakkında ne düşünüyorsun? Evet pek çok arkadaşımız genç olarak nitelendirilebilir. Ama çok uzun zamandır onlarla taktiksel olarak bir şeyler paylaşıyoruz. Bu yüzden yeterince deneyime sahipler. Bunun bi sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum. Sol Campbell'ın takıma geri dönmesi hakkında ne düşünüyorsun? Hala arkadaşlığınız devam ediyor mu? (Gülüyor) Elbette, ben herkesle arkadaş olmaya çalışıyorum. Takımı ilk geldiğimde bana çok yardımcı olmuştu. Sol Campbell benim için bir ağabey rolündedir. Peki Campbell'ın oyun tarzında bir değişiklik farkettin mi? Evet, artık daha konuşkan biri olmuş. Savunmayı organize etmeyi çok iyi başarıyor ve herkese güven aşılıyor. Bu hafta Stoke City ile oynayacaksınız. Sizi Federasyon Kupası'nın dışında bırakmışlardı. İntikam gibi bir isteğiniz var mı? Artık hata yapma lüksümüz kalmadı. Şampiyon olmak istiyorsak bu maçı kazanmak zorundayız. İyi bir performans gösterirsek onları yenebiliriz. Theo Walcott'tan çok büyük beklentiler var. Onun geleceği hakkında ne düşünüyorsun? Theo'nun çok kaliteli olduğunu herkes biliyor. Bu onun üstünde bir baskı yaratmaz. aksine daha sıkı çalışması için onu motive eder. Onunla birlikte oynamak ve antrenman yapmak oldukça keyifli. Yetenekli oyuncular takım arkadaşlarını da etkiliyorlar. Sence Arsenal, kalan tüm maçlarını kazanıp şampiyonluğa ulaşabilir mi? Neden olmasın? Bu çok zor gibi görünebilir. Ama çalışırsak başarabiliriz. Eğer inancınızı yitirirseniz, en kolay maçı bile kaybedebilirsiniz. İnanç başarı için gerekli olan şeylerden yalnızca biri. Arsene Wenger, takımın hata yaptığını basının önünde açık açık söyledi. Bu sizi nasıl etkiledi? Arsene Wengeri bizim babamız gibi. Elbette hatalarımız söylüyor ama daha sonra bize işleri yoluna koymamız için tavsiyeler veriyor. Onun gösterdiği çaba ve gayreti takdir ediyorum. Eğer bir şeyler kazanacaksak onun için kazanmalıyız. Goal.com Türkiye