Teknik Direktörümüz Christoph Daum, ilk yarıdaki iyi oyunu ikinci yarıya taşıyamadıklarını ve yapılan hatalarla maçı kaybettiklerini söyledi. Daum, bu sonucu telafi edeceklerinden emin olduğunu da kaydetti. Maç sonrası açıklamalar yapan Daum, maç değerlendirmesinde,"İlk başta, Beşiktaş'ı aldığı galibiyet nedeniyle tebrik etmek istiyorum. İlk yarıda oynadığımız iyi futbolu ikinci yarıya götüremedik. İkinci yarı, ilk yarı gibi oynamadık. Aslında maçı kontrol ettik ama daha sonra bazı istemediğimiz hatalar yaptık. Yaptığımız hatalardan ders alıp, ileriki maçlarda düzelmemiz ve daha iyi olmaz gerekiyor" diye konuştu Yenilen ilk gol öncesi, Emre'nin sakatlandığı pozisyonda hata olup olmadığı sorulduğunda ise Daum, "O pozisyonu hata olarak değerlendirmiyorum. Emre 'Sakatım' dedi. Değiştirilmesini istedi. Hemen hazır bir futbolcumuz olmadığı için Vederson'a 'Hazırlan' dedim. Maalesef esnada golü yedik. Belki bizim için, Emre'nin yere yatması daha iyi olurdu Yere yatıp sakin bir şekilde oyuncu değiştirseydik daha iyi olurdu" diye konuştu. Daum, Kazım'ın kırmızı kart gördüğü pozisyon sorulduğunda ise, "Ben o pozisyonu değerlendirmek istemiyorum. Çünkü kırmızı kartı ben vermedim, hakem verdi. O değerlendirsin" dedi. Bu sonucun telafisi olduğunu belirten Daum, "Bugün buradan en azından 1 puanla dönmek istiyorduk. Bunun eminim telafisi vardır. İkinci Beşiktaş maçını dört gözle bekleyeceğiz. O ikinci maçta, bunun da bir telafisi olacak tabii" diye konuştu. FUTBOLCULARIM DAHA SAKİN KALMALI Daum, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında ise, "Biz bugüne kadar başarılı olduk. bundan sonra da olacağız. Takım arasında tartışma normal bir şeydir. Her takımda bunlar vardır. Bizim antrenmanları takip eden kişiler bilir, atmosfer çok iyidir. Bence takımın karakteri çok iyi. Bundan eminim, bunu biliyorum. Bazı futbolcularımız tahrik ediliyor, bunu biliyoruz. Oyuncularım bazen sinirleniyor. Daha sakin kalmaları lazım. Kazım'ın ne dediğini bilmiyorum. Bildiğiniz gibi Colin İngiltere'den gelen bir oyuncumuz. Bazı şeyler burada şaka olarak görülmüyor, İngiltere'de şaka olarak algılanıyor. Bizim hiçbir takımla sorunumuz yok. Her takıma saygı duyuyoruz. Futbolcularımdan da bu saygıyı istiyorum. Gördüğünüz gibi Emre sakat sakat koştu. Keşke bunu yapmasaydı da yere yatsaydı. Kaybettiğiniz zaman inanılmaz şeyler doğar. Lugano bana hiçbir zaman 'Oynamak istemiyorum' demedi. Her zaman 'Oynamak' istiyorum dedi. Zaten milli maçtan dönen bir futbolcu her zaman iyi oynar. Eğer Lugano oynamak istemediğini söylerse oynamaz. Ama Lugano bu takımda her zaman oynayacak bir futbolcu" diye konuştu. fenerbahçe.org sitesinden alıntı yapılmıştır