Emenike Spartak Moskova'ya Transfer oldu

Konu, 'FENERBAHÇE' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

1. himm

himm Banlı Üye

Beğenilen Mesajlar:
    18
    Fenerbahçe yeni transferi Emenike'yi 10 milyon euroya Spartak Moskova'ya sattı.

Fenerbahçe Emenike'yi Spartak Moskova'ya 10 milyon Euro'ya sattığını açıkladı

Sarı lacivertli kulübün borsaya gönderdiği açıklamada "Oyuncumuz Emmanuel Chinenye Emenike'nin bonservisinin Spartak Moskova'ya verilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Emenike'nin bonservisinin 10.000.000 Euro bedelle Spartak Moskova'ya verilmesi konusunda anlaşmaya varılarak sözleşmesi imzalanmıştır" denildi.

Fenerbahçe, Emenike'ye sezon başında Karabükspor'dan 7 milyon Euro karşılığında almış, ayrıca anlaşmada "4 yıl içinde başka bir kulübe satılırsa Karabükspor'a 2 milyon Euro daha ödenir" maddesine yer verilmişti.

F.BAHÇE: "EMENIKE AYRILMAK İSTEDİ"

Emenike hakkında Fenerbahçe resmi sitesinden de bir açıklama yayınlandı. Açıklamada "Futbolcumuz Türkiye’de yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle futbol hayatına başka bir ülkede devam etmek istediğini daha fazla Türkiye’de kalmak istemediğini teknik heyet ve yönetimimize bildirmiş ve ayrılmak istediğini dile getirmiştir. Bunun üzerine Emenike ile ilgilenen Spartak Moskova takımı ile temasa geçilerek anlaşma sağlanmıştır. Emenike’ye bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dileriz." denildi.

"YAŞANANLAR YÜZÜNDEN AYRILMAK ZORUNDA KALDIM. ÇOK ÜZGÜNÜM"

DEMİRKIRDI-Kamera:Hakan TARHAN/İSTANBUL DHA

Fenerbahçe'nin, Rusya'nın Spartak Moskova kulübüne 10 milyon Euro bedel karşılığında verdiği Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike, yaşadığı olayların kendisini çok yıprattığını ve Sarı-lacivertli kulüpten ayrılacak olması nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi.
    Fenerbahçe Şükrü Saracooğlu Stadı'ndaki kulüp binasına bugün sevgilisi ile birlikte gelen Emenike, yaklaşık 4 saat boyunca Sarı-lacivertli yöneticilerle görüştü. Nijeryalı futbolcunun yöneticilere, "Ben bu kulübe daha hiçbir şey ödeyemeden gitmek zorunda kaldım. Aykut Hoca bana çok güvendi, ama ben onun için hiçbir şey yapamadan gidiyorum. Ben bu ülkede 4 gün gözaltında kaldım. Bu olaylar beni çok yıprattı. Aslında kalmak istiyordum ve Fenerbahçe'den sonra daha büyük kulüplere gitmek istiyordum. Yaşanan bu süreç nedeniyle gitmek zorunda kaldım. Çok üzgünüm" dediği öğrenildi.

OLAY TRANSFER TEK MAÇ DAHİ OYNAYAMADI!

Emenike'nin Fenerbahçe'ye transferi tartışmalara yol açmış ve Nijeryalı futbolcu şike soruşturması kapsamında gözaltına alınıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Daha sonra yeni takımının kampına katılan Emenike sakatlığı nedeniyle takımının hazırlık maçlarında hiç forma giyememişti.

Nijeryalı futbolu Türkiye macerasında, Kardemir Karabükspor formasıyla 2009-2010 sezonunda Bank Asya 1. Lig'de çıktığı 28 maç 16 gol atarken, geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de forma giydiği 23 maçta ise 14 gole imzasını attı

Sayfayı Paylaş