Probil, sanallaştırma ile elektrik faturasını hafifletti. Microsoft Gold Certified iş ortağı Probil, kurumlara önemli maliyet avantajları sunan Microsoft Sunucu Sanallaştırma teknolojisini kendi çözümlerine entegre etti. Microsoft’un yeni sanallaştırma platformu “Hyper-V”yi kullanan Probil, iş dünyasının önde gelen kurumlarından oluşan müşteri portföyüne daha önce farklı 5 lokasyonda yer alan iştirak şirketleri, iş ortakları ve şubelerindeki 70 sunucu ile hizmet veriyordu. Probil yaptığı bu büyük yatırımla sunucu sayısında % 60 oranda azaltmasının yanı sıra donanım, enerji, yönetim ve bakım maliyetlerinden de yüksek oranda tasarruf elde etti. Şimdi Probil, performanslı, güvenilir ve kesintisiz hizmet veren sınıfının en iyisi olan üst düzey sunucular ile müşterilerinin sanallaştırma ihtiyaçlarını karşılayabildiği gibi fazladan bir kapasiteye de sahip oldu. Türkiye’de bilişim sektöründe hem yerli hem de yabancı sermayeli yatırım şirketlerinin ortak olduğu tek teknoloji şirketi olan Probil’in iştirakleri ile beraber 450 çalışanı, 6 şubesi ve 44 iş ortağı bulunuyor. Sanallaştırma Probil’e ne sağladı? Probil’in daha önceki yapısında sunucuların lokasyon bazında dağınıklığı, birçok açıdan maliyetleri yükseltirken, yönetimi de zorlaştırıyordu. Microsoft Sanallaştırma çözümü Hyper-V’yi kendi altyapısına uygulaması ile sunucu yatırımı, işletmesi, bakımı, yönetimi, adaptasyon, eğitim ve güvenlik gibi birçok kalemde maliyetlerin düşürülebileceği ve verimin daha da artırılabileceğini gören Probil yönetimi, yaptığı analizler sonucu yatırım kararını verdi. Yeni yapıda, sunucu sanallaştırma çalışmalarına ek olarak mevcut lokasyonlarda kullanıcılara hizmet veren sunucuları birleştirirken altyapı iyileştirme çalışmaları da başlatıldı. Probil bu yatırımla birlikte yönetim ve işletme konularında operasyonel esneklik sağladığı gibi sunucu barındırma ve geliştirme konularında elde ettiği maliyet avantajlarını da rekabetçi bir şekilde değerlendirme olanağına kavuştu. Microsoft Sanallaştırma Çözümleri’ni hayata geçiren Probil’in kendisi elektrik tüketiminden yıllık 30 bin TL’lik tasarruf sağlarken, bu yatırımın müşterilere sağlayacağı avantajların daha da yüksek gerçekleşmesi bekleniyor.