Edifier M3300SF Ses Sistemi...

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında LORD_KING tarafından paylaşıldı.

1. LORD_KING

LORD_KING Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    Edifier'ın 2+1 ses sistemi bakalım kulaklarımızın pasını giderebilecek mi?

Ses
    sistemlerinin bence bilgisayarlardan tamamen ayrı tutulması gerekiyor. Çünkü herkesin bir kulak zevki ayrı ve kötü bir bilgisayar ile kötü, iyi bir bilgisayar ile iyi bir ses sistemi vermek biraz garip geliyor bana. Bilgisayarım kötü bile olsa, tümleşik dışında bir ses kartı ile iyi bir ses sistemi arardım zamanında. Çünkü ben müziği, yüksek sesli ve yüksek basslı dinlemeyi seviyorum (bu zamana kadar seslerini çıkarmayan komşularımı da ayrıca seviyorum!). Fakat kimisi de kısık ses ile türküler, klasik müzikler dinlemeyi tercih eder. Ya da ses kalitesi çok da önemli olmayan bir oyun oynuyordur. Bu kategorideki kişilere ise daha az güçteki ve daha hesaplı olan ses sistemleri hitap eder. Edifier'ın M3300SF modelli ses sistemi de 2. kategoriye dahil olan bir ses sistemi.

Edifier M3300SF, çoğu 2+1 ses sisteminde olduğu gibi 4 parçadan oluşuyor: 2 tane uydu hoparlör, 1 tane woofer ve kablolu uzaktan kumanda. Ürünün uydu hoparlörleri, incelikleri ile ön plana çıkıyorlar. Piyano siyahı rengindeki dış kaplamaya, gri renkteki ayaklar eşlik ediyor. Üzerinde tweeter ve orta olmak üzere 2 sürücü bulunan uydu hoparlörlerinden her biri 12 watt çıkış gücüne sahip. Maksimum 45000 Hz frekansındaki sesleri verebilen uyduların manyetik koruması bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

M3300SF'nin wooferı ise çoğu 2+1
    ses sisteminde olduğu gibi anfisini içerisinde barındırıyor. İyi bir akustik sağlayan ahşaptan yapılmış olan kasasının sağ tarafına bakan 166 mmlik sürücü, 30 watt gücüne sahip. Minimum 45 Hz'e kadar inebilen wooferın hava çıkış deliği ise ön tarafa bakıyor. Ürünün açma kapama düğmesi ön tarafta, deliğin üst tarafına konumlandırılmış.

Wooferın arka tarafına baktığımızda ise bağlantı noktalarını, anfinin pasif soğutucusunu ve bass kontrol tuşunu görüyoruz. Monitörün
    VGA çıkışına benzeyen bir giriş var ve bu girişe kablolu kumandayı bağlıyorsunuz. Hemen altında ise uydu hoparlörlerin kablo bağlantı noktaları bulunuyor. Bass kontrolü ise biraz daha üst tarafa konumlandırılmış ki biraz daha kolay ulaşılabilsin.

Ürünün kablolu uzaktan kumandası, ses açma kapatma düğmesi, ses kesme tuşu,
    ses kesme ledi ve 3,5 mm Aux çıkışını üzerinde barındırıyor. Ses açma kapatma düğmesi, çevrilebilir bir şekilde tasarlanmış. Yarım küreyi andıran bir şekli olan bu düğme, çevirirken elinizden kaymaması için kauçuk benzeri bir madde ile kaplanmış. Yalnız bu düğme ile ilgili bir sorun da mevcut: sesi tamamen kısmanız mümkün değil. Yani sesi tamamen kapatmak için mutlaka ses kesme tuşuna basmanız lazım. Ses açma kapama düğmesini ne kadar sola çevirseniz de ses, asla tamamen kesilmiyor. Kumandanın ses kesme tuşu ise daha çok güç düğmesi görevini görüyor gibi. Zira bu tuşa basıp sesi kıstığınız anda tepesindeki mavi led sönüyor.

Ürünün ses kalitesinden bahsetmek gerekirse, biraz dengesiz olduğunu söylememiz mümkün. Uydu hoparlörlerinin beklenenden
    fazlasını verdiğini; wooferın ise vasat bir performans sergilediğini görüyoruz. Bassın beni tatmin etmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Ama orta ve tiz sesler konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Ses gayet temiz ve gür geliyor.

Eğer ses
    sisteminizin fişini çeken veya güç düğmesinden kapatan biriyseniz, Edifier M3300SF canınızı ciddi anlamda sıkabilir. Çünkü eğer gücü kestiğinizde tekrar açarken, kumanda üzerindeki ses kesme tuşunu kapalı duruma getirmezseniz sağlam bir woofer patlama sesi ile irkilebilirsiniz. Güç düğmesine bastığınız veya fişi prize taktığınız anda sağlam bir patlama sesi ile karşılaşıyorsunuz ki bu büyük bir eksi.

Uydu hoparlörlerinin ses kalitesi yüksek de olsa, bir kaç kusuru bulunan Edifier M3300SF'nin çok iyi bir ürün olduğunu söylemek zor. Gerek bassların yetersizliği, gerek patlama sesi ile bir miktar gözden düşen ürün, uyduların inceliği, tasarımı ve kurulum kolaylığı ile de beğenimizi kazanıyor.

Artılar

Uydu
    hoparlörlerinin sesi temiz ve ince tasarımlı
    Kurulumu kolay, kablo kalabalığı az

Eksiler

Patlama sesi mevzusu
    Woofer iyi değil

Sayfayı Paylaş