arkadaşlar yeni dreambox cihaz aldım kullanıyorum cihazdan bilgisayara nasıl kayıt yapabilirim bunu ögrenmek istiyorum.
WingrabZ programı ile hiç uğraşmadan (DM de ayar felan yapmadan ) direk kayıt alırsın.programı çalıştır next de sonraki sayfada ip adresini gir next, next geç start tıkla .kayıt başlar ve c:\out.m2p olarak kaydeder. kolay gelsin
Biraz açıklar mısın ben anlayamadım. Ben ngrabi tavsiye ederim. Ngrab lite versiyonu mpeg olarak kayıt yapar. Pc'ne kurarsın. Sarı tuşa basınca çıkan menüde start ngrab recording seçeneğin gözükmüyorsa yazılım yönetimnden downloadsdan pluginse gelip ngrab kurulumu seçmelisin. Kurulum tamamlanınca DHCP seçeneğini dreamboxın sabit yapacaksın tabi bilgisayarında local ipsini ağ bağlantılarından sabitleyeceksin. Bu ayarları bir kez yaptıktan sonra bir daha uğraşmazsın... Wingrabz'i ise ilk kez duyuyorum. Linki var mıdır acaba?
Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Dm de hiç bir ayar yapmana gerek yok. bu program direk pc den bağlanıp kayıt yapıyor.sadece dm in ip sini gir.
Teşekkürler. Peki bir soru. Ngrabde benim için en rahatsız edici sorun serverda kısa süreli donmalarda kayıt devam ediyor görünse de aslında devam etmemesiydi. Wingrabz'de de bu sorun var mı acaba?
Şimdi denedim de bana kullanışsız geldi. Kanalı falan pcden seçmek gerekiyor. Oysa ngrabde dediğim ayarlamaları yapınca kumandadan tuşla kayıt başlatmak mümkün. Bu biraz karışık göründü bana kaydı başlatması. Artıları ise ilk bakışta söyleyebileceğim sadece audio capture yapması ve zaman ayarı. Zaman ayarı konusunda bilgisayarı dreamboxdan daha güvenli buluyorum kayıt için. Bir de bir üstteki mesajda bahsettiğim sorun var. O sorun acaba bunda da var mı? Bazen rapidda paylaşmak için capture yapıyorum o kesintiler veya epg değişmesine bağlı kayıt bozulmaları yaşanmıyorsa ngrabden zor kullanımlı olmasına rağmen daha işlevsel olduğunu söyleyebilirim.
serverlı kayıt hiç denemedim ama dm de ne varsa onu kaydettiği için sorun olcanı sanmıyorum. basit kullanımı olduğu için kullanıyorum.Kayıt kaliteside bayaa iyi.