Selam arkadaslar birkac sorum olacak kısa ve oz bilgi almak istiyorum Dreambox 500 bana kurulu geldı GEMINI 4,20 YUKLU SERVER VAR ama bu server bılgıler nerde yedek aldım suan sorum yok kucalama yapmıyorum sizlerden bılgı almak istiyorum 1) suan yukulu gemını 4,20 ben baska (Nemesis ,PLi®, TDW bırını yuklemek istiyorum ben bu yuklemeyı yaparken dırek bilgisayardan rs232 kablo kullnamadan ata bılırmıyım ve gemini silmemk gerek varmı dırek silipmi atmalıyım 2)bırde hazır kanal listesivar bunlar genelde 4veya 6 veya3 uydu uzerıne listeler bende suan 2canak var bu farklı kullanmadıgım listeatmasam olurmu 3)IMG de yenı bır ustu cıktıgı zaman mesala bende gemını 4,20 var bunun 4,60 istemedıkten veya memnun olduktan sonra atmasam olurmu 4)Nemesis IMG bunun hangısı bana yuklememı tavsıye edersınız veya TDW hangı surumunu tavsıye edersınız 5)bu Dreambox yukleme yaparken direk rs232 kablosu olmadan bilgileri yukleye bilirmiyim
ben 1. soruya cevap vereyim yedek alma veya yükleme işlemi flashwizard 6.3 prağram senin yükleyeceğin hazır imajları görmesse üzerine sürülle bırak evet de kendisi siler ve yükler server bilgilerini flashFXP prağramla var/etc/cccam.cfg içine kopyala kolay gelsin
Arkadaşım Hayırlı olsun Cevap : Size gelen Gemini 4.20 üzerine TDW kabul eder ama en gağlıklısı hangi yazılım atmak isteren onun gerçek orjinal img siin altta at. Ayrıca Hazır kanal atma programı var Deramset mesela TR dili var ordan istemediğinuyduları silerek atabilirsin. R232 kablo ile yazılım Dreamup pro ile atılır silsende silmesende flash earse etmesende zaten yükleme yaparken eski flash ı otomatik siliyor. Gemini 4.20 nin üzerine 4.60 atmak istersen gemini 4.60 in img dosyası atılıp gerekli ayar yaptıktan sonra üzerine aynı versiyorun backupını hazır kanal ve eklenti yüklenmiş halini kablo kullanmadan FlasWizard ile atabilirsin. Her yazılımın ayrı beğeneni çıkar. Gemini 4.20 en iyisi aslında Ama 4.70 gemini çok hızlı tavsiye ederim. Time bombsuz yükle. TDW dw Nemesis te Nabiloda tavsiye edilir. Zevk sizin Bende ne yüklü derseniz GEMİNİ 4.70 Saygılar
ayrıntılı bır sekılde yazdıgın için cok sagol konuya yabancı oldugum için son bır sorum var cunku bu makına gercekten insanı uykusuz bırakıyor yanlıs bır yapmak istemıyorum 1) sımdı mesala ben gemını 4,20 den 4,60 max var yukledım sonra bu 4,60 forumda goruyorum Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! yukleme yapacam yoksa bu tıme bombuz ne oluyor kısaca ımg ve backup ayrı bır olaymı
time bomb suz demek sizdeki cihaz eğer kolonsa bunu yüklersin orjinalse istediğin 4.60 ı yüklersin kolonlara timebomb yazmayan birin yüklersen cihazın çöker açılmaz masraf açar