Dört Dirhemlik Gömlek

Konu, 'Dinlerimiz' kısmında mmuysal tarafından paylaşıldı.

1. mmuysal

mmuysal Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    [FONT=&quot]Ashab-ı Kiram'dam Ebu'd-Derda r.a. Hazretleri anlatıyor: [/FONT]
    [FONT=&quot]Günün birinde bir gömlek almak için çarşıya çıkmıştı. Yolda Ebu Zerr r.a. Hazretleri onunla karşılaştı, nereye gittiğini sordu. Ebu'd Derda r.a. dedi ki: [/FONT]
    [FONT=&quot]- On dirheme bir gömlek satın almak istiyorum. Ebu Zerr r.a. ise: [/FONT]
    [FONT=&quot]- Dikkat edin! Ebu'd-Derda müsriflerdendir! diye seslenmeye başladı. Ebu'd-Derda r.a. gizlemek istediyse de bunu yapamadı ve dedi ki: [/FONT]
    [FONT=&quot]- Ebu Zerr, böyle yapma! Benimle gel de beni sen giyindir. [/FONT]
    [FONT=&quot]Birlikte çarşıya gittiler. Ebu Zerr, Ebu'd-Derda'ya onun parasından dört dirheme bir gömlek alıverdi. [/FONT]
    [FONT=&quot]Ebu'd-Derda r.a. diyor ki: [/FONT]
    [FONT=&quot]Dönüp gelirken, avret yerlerini bile kapatmaktan uzak, çıplak bir adama rastladım. Onu örtüsüne dikkat etmesi için uyardım. O ise örtünecek elbisesi olmadığın söyledi. Ben de aldığım giysiyi ona verdim. Çarşıya dönüp dört dirheme bir gömlek daha aldım. [/FONT]
    [FONT=&quot]Evime dönerken, bu kez de yolda ağlayan bir hizmetçi kadın gördüm. Ona niçin ağladığını sordum. Şunu söyledi: [/FONT]
    [FONT=&quot]- Yağ konan kabım kırıldı. Aileme dönmek için de geç kaldım. [/FONT]
    [FONT=&quot]O kadınla birlikte çarşıya gittim. Bir dirheme ona bir kap yağ alıverdim. Bu defa kadıncağız dedi ki: [/FONT]
    [FONT=&quot]- Ey efendi, bana yapacağın iyiliği yaptın. Aileme kadar da benimle geliver. Çünkü ben eve geç kaldım. Beni dövmelerinden korkuyorum. Benimle gelirsen, belki bana dokunmazlar. [/FONT]
    [FONT=&quot]Onunla beraber efendisine gittim ve ona dedim ki: [/FONT]
    [FONT=&quot]- Hizmetçiniz geç kalmış da onu dövmenizden endişe etmiş. Bunun için benimle birlikte size gelmemi istedi, onun için buradayım. [/FONT]
    [FONT=&quot]- Madem seninle gelmiştir, dedi adam; artık o Allah için hür ve serbesttir! [/FONT]
    [FONT=&quot]Bunu görünce kendi kendime dedim ki: [/FONT]
    [FONT=&quot]- Ebu Zerr benden doğrusunu yaptı. Toplam on dirheme bana bir gömlek alıverdi, bir fakire de bir gömlek giydirdi, bir köleyi de hürriyetine kavuşturdu.[/FONT]

Sayfayı Paylaş