Domuz Gribi Aşısı

Konu, 'Genel Sağlık' kısmında kaya43 tarafından paylaşıldı.

1. kaya43

kaya43 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Arkadaşlar Şu Domuz Gribi aşısını olalaım mı? Olmayalım mı? İyice aklımız karıştı.Sizlerden bu konuda bilgisi olanlardan yardımlarını bekliyorum.Bu bölümde faydalarını ve zararlarını paylaşarak form üyelerimizi bilgilendirelim.:a033:

2. nejdet.gr

nejdet.gr Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    bence yapilmasi gerekiyor amerika ve avrupa ulkelerine bakarsak bence herkez yapsin

3. ceymisbond

ceymisbond Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    hiç kimse çıkıp açık açık olun ya da olmayın diyemiyor. mevsimsel gribin de domuz gribinden daha az zararlı olmadığı açıklandı. senelerdir grip olup duruyoruz. şimdiye kadar aşı olmadan geldik. bundan sonra da ben aşı olmam.

4. netvamp

netvamp Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Benimde bu konuda kafam çok karışık ama bende aşı olmamayı düşünüyorum. Aşı olmuyorsakta kendime çok dikkat etmeli ve sağlıklı beslenmeliyizki vücudumuzun direnci kırılmasın.

5. pisnick34

pisnick34 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Yan etkisi belli olmayan doğru düzgün test edilmemiş virus içeren bir sıvıyı yani aşıyı vücudunuza almak doğrumudur sizce?
    İlk hepatit aşısı olan kişilerde alzeimer rahatsızlığının görülme sıklığının daha fazla olduğunu biliyor musunuz?
    Konuştuğum hiç bir doktor aşı olmamı tavsiye etmiyor, vücudunuzu dinç tutmanız yeterli, insanlarlada fazla yakın temasta bulunmayın yeter.

6. kaya43

kaya43 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ben de olmayı düşünmüyorum .Domuz gribi fürüsü mutasyon değiştirmiş mevcut aşının faydası olmuyor.Ayrıca Sayın başbakanımız ve ailesi olmadığı gibi Milli eğitim bakanıda aşı olmayacağını açıkladı.niçin bu aşıyı olmuyorlar doğrusu çok ilginç.

7. amoli_1

amoli_1 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    acele etmemek lazım

8. wetin

wetin Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    2
    bende aşı olmayacağım

9. kaya43

kaya43 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Arkadaşlar bizim beldede bulunan okulda ikiyüz öğrenci var velilerden domuz gribi için izin dilekcesi istendi aşı olmak isteyen sadece 10 öğrenci çıkmış.demek ki halkın büyük bir bölümü aşıya karşı.

10. delidervish

delidervish Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Bekle -gör politikası izliyoruz milletçe

11. kaya43

kaya43 Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Domuz giribinin esas olarak yaygınlaşması bayram sonrasına rastlıyacak.Nasıl mı? Tüm insanlar Kurban bayramında camilere gidecek ve pek çok kişi memleketlerine gidecekler işte o zaman bir kişi camide bulunan insanları bu vürüsü bulaştıracak KM lerce uzaktan gelenleri bulaştıracak buda büyük bir salgına sebep olacak.Bence Diyanet İşleri bu konuda bir çalışma başlatıp tüm insanları maske almaları veya camilerde maske kullanma zorunluluğu getirmeli.

12. ackanat

ackanat Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ben bu aşının yapılması taraftarıyım ve tavsiye ederim.Herkens çok tehlikeli yan etkiler olduğunu söylüyor.Bunu kimlerden duyduklarını da bilmiyorlar.Uzmanlara kulak vermeli.Onlar da olunmalı diyor.Her aşıda yan etki var.Normal grip aşısında ve ya herhangi bir aşı da ne kadar yan etki varsa bunda da o kadar var.Hadi bizim doktorlara inanmıyorlar,Dünya sağlık örgütünün açıklamalarına damı inmıyorlar.Yaptıkları açıklamada aşıya bağlı hiçbir ölüm olayı ve ya ciddi bir sağlık sorunu gözlenmediğini söylediler.Bu aşıyla ilgili bir diğer iddia da bizim kobay olarak kullanıldığımız.Ama dikkat etsinler bu aşıyı ilk kullananlar AB ülkeleri,Kanada gibi gelişmiş ülkeler.Ben öğretmenim,bizim okula geldiklerinde ben olacağım.

13. zerduest

zerduest Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    bence yapilmali özellikle türkiye gibi virüsün cabuk yayilma ortami bulabilecegi bir ortamda. cünkü malum bayramlar vesilesiyle insanlar daha cok birbirleriyle tokalasip öpüsüyorlar. böyle bir zamanda biraz daha hijyen konullari üzerinde durulmali. yani virüs bayram vesilesiyle daha hizli bir yayilma ortami bulabilir. dikkatli olmak gerek.

Sayfayı Paylaş