Doğruluk

Konu, 'Dinlerimiz' kısmında mmuysal tarafından paylaşıldı.

1. mmuysal

mmuysal Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    [FONT=&quot]Zalim bir vali vardı. Bu vali bir gün adamlarını göndererek Hasan Basri Hazretleri'ni yakalatmak istedi. O da bir vakit ders verdiği Habib-i Acemi Hazretleri'nin kulübesine gelip saklandı. Valinin adamları geldi ve hışımla: [/FONT] [FONT=&quot]- Hasan Basri'yi (r.a.) gördün mü? diye sordular. [/FONT]
    [FONT=&quot]O gayet sakin: [/FONT]
    [FONT=&quot]- Evet, dedi. [/FONT]
    [FONT=&quot] - Nerede? [/FONT]
    [FONT=&quot] - İşte şu kulübemde... [/FONT]
    [FONT=&quot]Adamlar kulübeye daldı, fakat bir türlü Hasan Basri Hazretleri'ni bulamadılar. Dışarı çıkınca tehdit edip: [/FONT]
    [FONT=&quot]- Ya şeyh, niçin yalan söylüyorsun? dediler. [/FONT]
    [FONT=&quot]- Ben yalan söylemedim, dedi. Siz göremedinizse, benim suçum ne? [/FONT]
    [FONT=&quot]Tekrar girdi, aradı, fakat bulamadılar. Onlar gidince, Hasan Basri Hazretleri: [/FONT]
    [FONT=&quot]- Ey Habib! Biliyorum ki Rabb'im senin hürmetine beni onlara göstermedi. Fakat yerimi niçin söyledin, hocalık hakkı yok mudur? dedi. [/FONT]
    [FONT=&quot] Hazreti Habib mahcub bir şekilde: [/FONT]
    [FONT=&quot]- Ey Üstadım! Sizi bulamamaları benim hürmetime değil, doğru söylediğimizdendir. Çünkü bilirsiniz ki, Doğruların yardımcısı Allah'tır. Eğer yalan söyleseydim, sizi de beni de götürürlerdi, dedi.[/FONT]
    [FONT=&quot]Tevil yapmaya, bir zalimin elinden bir mazlumu kurtarmak için, yalan söylemeye ruhsatın olduğu yerler olsa bile, efdal olan, eğer Habib-i Acemi Hazretleri gibi bir teslimiyetiniz varsa, doğruyu söylemektir. [/FONT]
    [FONT=&quot]
    Kaynak: Mehmet Akar, Mesel Denizi, Nil Yayınları, İstanbul 2001, s. 149-150
    [/FONT]

2. mehemmet38

mehemmet38 Banlı Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    paylaşım için teşekkürler arkadaşım.

Sayfayı Paylaş