Dikkat PC'de solucan var!

Konu, 'Teknolojik haberler' kısmında LORD_KING tarafından paylaşıldı.

  1. LORD_KING
    Offline

    LORD_KING Süper Üye Üye

    Kayıt:
    7 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.097
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    Topraktan
    Kaspersky Lab uyarıyor: Koobface zararlısı yayılma hızını ikiye katladı

    Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerini hedef alan Koobface solucanı, bu sitelerin ana komut ile kontrol sistlemlerini yasal proxy olarak kullanıyor. Bu işlevi sayesinde gerçekten büyük bir tehdit olarak görülebilir. Bildiğiniz gibi yaptığımız son haberlerde Facebook'un tıklanma oranınını Google' geçtiğini belirtmiştik ve bu olayın ne kadar tehlike olduğunu belirtiyor. Kaspersky'ın konu hakkındaki basın bültenini aşağıda bulabilirsiniz.
    Kaspersky Lab araştırma ekibi, geçtiğimiz 2 hafta içerisinde, günde ortalama üç kere Koobface’in Komut & Kontrol Sistemlerini (K&K) kapattığını veya temizlediğini saptadı. Bu işlemin 25 Şubat’taki 107’den 8 Mart’ta en az seviye olarak kabul edilen 71’e indiği gözlendi. Daha sonra 48 saat içinde uzaktan kumanda edilen ve güncellenen Koonface virüslü bilgisayar sayısının 71’den 142’ye yükselerek iki katına çıktığı belirlendi.


    [​IMG]


    Kaspersky Lab EEMEA üst düzey bölgesel araştırmacı Stefan Tanase: “En son gelişmeler bize Koobface altyapısı hakkında bilgi veriyor. Buna bağlı olarak siber suçluların devamlı olarak altyapı durumlarını gözlediğini söyleyebiliriz. Onlar Komut & Kontrol Sistemleri sayısının çok fazla düşmesini istemiyor. Çünkü bu onların botnetler üzerindeki kontrollerinin azaldığı anlamına gelir. Aktif Komut & Kontrol Sistemleri sayısı kritik seviyelere düştüğü zaman, yenilerini sisteme sokup bu sayıyı tekrar yükseltiyorlar. Koobface Komut & Kontrol Sistemlerinin toplam sayısı ise devamlı değişiyor. Bir bakıyorsunuz 100’ün üzerindeyken haftalar içinde 100’ün altına inip yeniden yükseliyor. Aynıca, ele geçirme sürecini daha güçlü kılmak için dünyanın her yerine dağılmış farklı Internet Servisiile Komut & Kontrol Sistemlerinin olmasını tercih ediyorlar. Koobface Komut & Kontrol Sistemlerinin çoğu Amerika’da bulunuyor.” Sağlayıcıları
    Kaspersky Lab’den kullancılarına şu püf noktaları öneriyor:
    • Göndericisi güvendiğiniz Facebook arkadaşınız bile olsa şüpheli mesajlarda bulunan linkleri açarken dikkatli olun.
    • Firefox 3.x, Internet Explorer 8, Google Chrome, Opera 10 gibi güncel ve modern internet tarayıcısı kullanın.
    • Mümkün olduğunca kişisel bilgilerinizi açığa çıkarmayın. Ev adresinizi, telefon numaranızı veya diğer özel detayları paylaşmayın.
    • Kötü niyetli programların yeni sürümlerinin bilgisayarınıza saldırmaması için antivirüs yazılımınızı güncel tutun.
    Kaspersky Lab antivirüs programlarının Koobface'e karşı yüksek bir koruma sağladığı konusunda iddialı gözüküyor. Bilinen tek bir gerçek var siz siz olun bu solucana karşı dikkatli olun ve hemen bir antivirüs yazılımı edinin.
     
  2. dimo79
    Online

    dimo79 Guest

    Gercekten'de Dikkat Etmek Gerek,Çok Şükür'ki Benim Facebook Ve Twitter Gibi Sosyal Paylaşım Sitelerin'de İşim Olmaz
     
  3. mustafaatasoy
    Offline

    mustafaatasoy Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    1 Eylül 2009
    Mesajlar:
    213
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    bursa
    aynen bende o sitelere takılmıyorum
     

Sayfayı Paylaş