Demirören'den çarpıcı açıklamalar

Konu, 'Türkiye'den Haberler' kısmında u_hayati tarafından paylaşıldı.

1. u_hayati

u_hayati Yeni Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    DEMİRÖREN'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Beşiktaş Kulubü Başkanı Yıldırım Demirören, Raydospor'da Eski Yöneticilerden Prof. Dr. Mete Düren'in Programına Gündemde Yer Alan Birçok Konu Hakkında Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu.

Beşiktaş Kulubü Başkanı Yıldırım Demirören, Raydospor'da eski yöneticilerden Prof. Dr. Mete Düren'in programına gündemde yer alan birçok konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan dünkü maçta galibiyeti kaçırdıkları için üzgün olduklarını kaydeden Demirören, "Bursaspor maçında galibiyeti kaçırdığımız için üzgünüz ancak buruk değiliz. Yolumuza devam ediyoruz. Ligin ikinci devresindeki gidişata bakıldığı zaman son haftalara kadar mücadelenin devam edeceği, kopmaların son haftalarda olacağı belliydi. Biz son maçımıza kadar oyunumuzu oynayıp, sahaya maçlarımızı kazanmak için çıkacağız. 4 takım şampiyonluk için mücadele ediyor." diye konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maç sonrasında Galatasaray Kulubü Başkanı Adnan Polat'ın yapmış olduğu "Tezgah kuruldu, iki büyük takım küme düşürüldü" açıklamasının hatırlatılması üzerine Başkan Demirören şöyle konuştu:

"Tezgah diye bir şey yok. Bu yarışın içinde her takımın aleyhine ve lehine verilen kararlar oluyor. Aleyhimize verilen kararlarda hepimiz üzülüyoruz, hepimiz kırılıyoruz. "Tezgah" kelimelerini kullanmak Türk Futbolu'na zarar verir. "Tezgah" deniyorsa, herkesin eski sayfaları açması, eski şampiyonluklara bakması lazım. Biz bir kez Aralık ayında konuştuk sonra da sustuk. Ancak biz o gün Federasyonu veya hakemleri hedef almadık. Şunu da söylemek isterim; çok konuşan, çok hata yapar."

-"DENİZLİ İLE SÖZLEŞME YAPMAYA HAZIRIZ"-

Programda Mustafa Denizli'nin sözleşmesini uzatılıp uzatılmayacağı şeklindeki bir soruya ise Başkan Yıldırım Demirören, şöyle cevap verdi:

"Denizli'nin sözleşmesi ile ilgili konu, kendisi ile bizim konuşmalarımız basında farklı ve doğru olmayan yazılarla yer aldı. Biz Sayın Denizli ile bir konuşmamızın arasında sözleşme konusunu konuştuk, "Önce şampiyonluk, lig bitsin" dedi. Sonraki haftalarda ikinci kere konuştuk. Şu an kendisi de biz de sözleşme için hazırız. Hem Yönetim Kurulumuz hem Camiamız kendisinden çok memnun. Sözleşmeyi, resmi evraka dökmek dışında bir konu değil bu bizim için... Hocamızla hiçbir sorunumuz yok. Ayrıca ben Mustafa Denizli gibi bir kişiliğe sahip hocanın, üç takımı da şampiyon yaparak tarihe geçmeden bizden ayrılmasını istemiyorum. Bu ne zaman olursa olsun..."

Gelecek sezonda yapılacak yabancı oyuncu transferleri ve Nobre'nin sözleşmesi ile ilgili bir soruya Başkan, "Hocamız ile yaptığımız çalışmalarda alacağımız oyuncuları belirledik. Sezon bitmeden bağlantı yapmıyoruz. Transferlerimize imza aşamasına geldiği zaman bitti diyeceğiz. Buradan Federasyon'a da seslenmek istiyorum; 6+2 kararının ya 6'ya düşmesi ya da 8 olması gerekiyor. Kulübede beklettiğiniz 2 yabancı kulüpler için büyük bir maliyet. Nobre ile görüşmelerimiz devam ediyor. Nobre kalmak istiyorsa, bizim şartlarımıza uymak zorunda. Kendisi de kalmak istiyor. İkinci kaptanımız. Bir sorun yaşayacağımızı zannetmiyorum. Ayrıca Nobre gibi profesyonel bir futbolcu bugüne kadar çok az gördüm. Sakatlığını da bu profesyonelliği sayesinde çabuk atlatacaktır." diye konuştu.

-"HAKEMLER KONUSUNDA YANLIŞTAN DÖNMESİNİ BİLDİM"-

Turkcell Süper Lig'de özellikle hakemlerin insafsızca eleştirildiğini ve bir dönem bunu kendisininde yaptığını ancak bu hatadan döndüğünü ifada eden Demirören, "Dünyanın hiç bir yerinde, gelişmiş futbol ülkelerinde hiçbir hakem bu kadar yerden yere vurulmuyor, bu kadar çok tartışılmıyor. Bu kadar çok tartıştığımız zaman iyi hakemler yetiştirmemiz çok zor. Ben de geçmişte hakemleri eleştirdim ancak yanlıştan dönmeyi de bilmek lazım. Hata yapmayan insan çalışmayan insandır. Eleştirilerimizi yapıcı yapmıyoruz. Her maçtan sonra bu kadar çok eleştiriye ve hakarete maruz kalan hakemlerin hata yapması da çok normal. Bu iş sadece hakemle de bitmiyor. Hakem hata yapıyor, hemen bir kulüp başkanı çıkıyor, "Federasyonu devirelim" diyor.. Biz kafa olarak bu düşünce tarzından kurtulmalı, sorunu kendi içimizde çözmeliyiz. Mesela dünkü maçta ben de çok sinirlendim. Ancak maçtan sonra hemen yönetimi topladım ve hakemle ilgili demeç vermemelerini, konuşmamalarını istedim. Bizim İbrahim Toraman'ı çekip konuşmamız lazım. Profesyonel bir futbolcu iki kez elle topu kesip, kırmızı kart görmemeliydi."

-"LİGDEKİ TANSİYONU BERABER DÜŞÜRMELİYİZ"-

Türkiye'de liglerde yaşanan tansiyonun bir an önce düşmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Demirören, programda şunları söyledi:

"Tansiyonu hep birlikte düşürmemiz lazım. Bu başkanlardan başlayıp en aşağıya kadar inen bir silsile...Kulüpler Birliği sezon başında ve ortasında bir açıklama yaptı ancak iki hafta sonra yine başkanlardan biri bunu bozdu. Biz bunu bozunca aşağıya kadar gidiyor. Hitap ettiğiniz kesim futbolcu, taraftar buna dikkat lazım. Biz başkanlar olarak galeyana geldiğimiz zaman aşağıda kıyametler kopuyor. Polat, Yıldırım ve diğer başkanların da bu tansiyonu düşürmek için hassasiyet göstereceklerine inanıyorum. Burada medyaya da çok önemli görev düşüyor. Derbi maç öncesi yapılan yayını gördük. Sanki futbolcular savaşa çıkıyor. En son Milli Takım reklamı da öyle... Burada medya ile de hep beraber biraraya gelirsek sorun çözülür."

-"2010 YILINDA DA ADAYIM"-

Beşiktaş'ta görev yapma isteğinin sürdüğünü programda açıklayan Demirören, 2010 yılındaki Genel Kurul'da başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Başkan'ın adaylıkla ilgili sözleri şöyle:

"Beşiktaş'ta 2010 yılında yapılacak seçimlerde adayım. Ama seçimleri kaybeden, kazananın yanında yer almalı. Ben Beşiktaş'ta bunları düzeleceğini düşünüyorum. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes makama saygı göstermek zorunda. Sadece başkana değil, kulübün tüm makamlarına göstermeli. Çünkü bu gün bu saygı göstermeyenler, yarın o göreve geldiğinde saygı bekleyecek. Ben herkesin fikrine saygı duyuyorum. Benim üzüldüğüm konu mali genel kurul sonrası yönetimi ibra etmeyenlerden dolayı Beşiktaş'ın mahkemede olmasına üzülüyorum. İbra etmeyeceğim başlıklarının gazetelere başlık olmasına üzüldüm. Beşiktaş'ın kendi içinde çözmesi gereken bir problemdir ve kendi içimizde konuşmamız gerekiyor."

-"SİVASSPOR ŞANS ESERİ BURDA OLMADIĞINI GÖSTERDİ"-

Turkcell Süper Lig'de son iki yılda büyük başarılar yakalayan Sivasspor'un şans eseri burada yer almadığını aldığı sonuçlarla gösterdiğini ifade eden Demirören, "Sivasspor iki senedir aynı istikrarı göstererek, bulunduğu yerin şans olmadığını gösterdi. Yönetimini, hocasını tebrik etmek gerekir. Çok güzel kenetlendiler. Sonuna kadar da yarışın içinde olacaklarını gösterdiler. Bence Sivasspor senelerce bu yarışın içinde olacaktır. Geçen sene olduğu gibi bu yıl da şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacaklar. Dediğim gibi 4 takımın şampiyonluk şansı var. Trabzonspor'un tecrübeli bir hocası, şampiyonluk yaşamış başkanları ve yöneticileri var. Güzel bir kadro kurdular. Onlar da yarışın içinde. Trabzonspor'a zaman vermek gerekir."

-"STAT YAPILIRKEN MAÇLARı ANADOLU'DA OYNANACAGIZ"-

Beşiktaş İnönü Stadı'nın yeniden yapılacağı süreç içinde maçlarını Anadolu'da oynayacaklarını belirten Demirören, "Stat yapım sürecinde Futbol Takımımız maçlarını Anadolu'da oynayacak. Özellikle Birinci Lig'de takımı olmayan şehirlerimize gitmek istiyoruz. Mevsime göre İzmir bölgesi, Adana bölgesi, Van ve diğer şehirlerimiz var, maçlarımızı oynamak istediğimiz. 17 iç saha maçımızdan en az 10'unu Anadolu'da oynamak istiyoruz. Biz bu şekilde takımımız ile Anadolu'ya buluşturup, çok şey kazanacağımıza, güzel bir sinerji yaratacağımıza inanıyoruz." (CİHAN

Sayfayı Paylaş