Yıldırım Demirören seçime 12 gün kala esti gürledi. "Beşiktaş Kulübü ve Başkanı siyaset üzerinde kalmalı. Ama bugün bir bakan bile kongre üyelerini arıyorsa, siyaset girmiştir." Bir aday benim için çıkıp da, ‘Dolandırıcı, zengin şımarık çocuğu’ derse, tabii ki o kazandığında verdiğim parayı alırım." "Babamdan fikir aldığım söyleniyor. Tüm Beşiktaşlılar’dan olduğu gibi ona da danışıyorum. Çünkü ben babamın da başkanıyım." "Batuhan’ı kiraya vermeyeceğim. Çünkü bunu ödül görüyor. Kalacak, hocanın gözüne girecek. Delgado oynarsa şampiyon oluruz." Yıldırım Demirören, seçime 12 gün kala çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Kanaltürk’te soruları yanıtlayan Demirören, üstü kapalı olarak rakibi Murat Aksu’yu seçime siyaset karıştırmakla suçlayıp, “Valiler ve emniyet müdürleri Beşiktaş kongre üyelerini arayıp yönlendirmeye çalışıyor. Seçime siyaset girdi. Beşiktaş Kulübü ve Başkanı siyaset üzerinde kalmalı. Ama bugün bir bakan bile kongre üyelerini arıyorsa siyaset girmiştir” dedi. İşte Demirören’in şok açıklamalarından satırbaşları: ‘Eski Demirören değilim’ “2004’teki Demirören’le 2010’daki Demirören çok farklı. Doğru yolda giderken yanlışlar da olmuştur. Bunlardan ders çıkardık. Tecrübe kazanıyorsunuz. Seçilememem halinde borcumu alacağım. Çünkü bir aday benim için ‘Dolandırıcı, zengin şımarık çocuğu’ derse, o parayı alırım. Rakibim kazanırsa kendisiyle oturup konuşacağım. Beşiktaş’ın marka değerine zarar vermeden seçimi götürelim. Bana hakaret edilirken ben değil, Beşiktaş kaybediyor. Aksu ile aramızda bu konuda bir konuşma geçti. Ama bu aramızda kalsın. ‘Bosque’nin tazminatı hakkında bilgim yok’ diyorsa, kendisi ikinci başkandı. O zaman sizin ikinci başkanlığınız da tartışılır. Hukuk işlerine bakan Aksu’ydu.” ‘Kızıl’la iş ilişkim yok’ “İbrahim Kızıl’a en son 5 yıl önce mal sattım ve parasını aldım. Ailevi görüşme dışında ilişkimiz yok. Babamdan fikir almakla suçlanıyorum. Babam Erdoğan Demirören de, gerektiğinde başbakanla, bakanlarla fikir alışverişinde bulunuyor. Babam böyle bir değer. Ben fikir alışverişini diğer Beşiktaşlılar’la da yapıyorum. Ben babamın da başkanıyım.” Batuhan’a aba altından sopa “Hocamız bugün Batuhan’ı düşünmüyor, ama yarın oynatır. İmam nikahı yapmış, kimsenin haberi yok. Kaliteli futbolcu iyi zıplayan, gol atan değil, takım ruhu olandır. Takımın yüzde 60’ı yabancılardan oluşuyor. Onlar da bu konulardan çok etkileniyor. Batuhan’ı kiraya vermeyeceğim. Çünkü bunu ödül olarak görüyor. Para kazandığını düşünüyor. Takımda kalacak ve hocanın gözüne girerek oynayacak. İstikrardan yanayım ve Mustafa Denizli ile devam etmek istiyorum.” ‘Tabata’yı al’ diyorlardı “Tabata’ya belki bir milyon Euro fazla vermiş olabilirim. Şu ana kadar beklentilere cevap veremedi, ama düzelecektir. Bugün bu transferde beni eleştirenlerin hepsi, geçen sezon ‘Tabata’yı al’ diyordu. Delgado oynarsa şampiyonluğu çok rahat alacağımıza inanıyorum. Mustafa hoca Delgado’nun gitmesini isterse, içim ‘cız’ eder. Nihat’ın en büyük hatası ise, kendini Türkiye’de ispat etmeye çalışmasıdır.” Deco direkten dönmüş Chelsea’den Deco’yu transfer etmek için girişimlerde bulunduk. Deco’yu transfer ediyorduk. Ancak Chelsea’nin teknik direktörü Carlo Ancelotti, Pirlo’nun transferi halinde buna izin verecekti. Pirlo gelmeyince Deco’yu alamadık. Transferde en büyük hayal kırıklığını Ailton’da yaşadım. Mehmet Topuz konusuna gelince, bir Anadolu çocuğunun, anne babasının bana verdiği sözünde durmaması, en büyük üzüldüğüm konudur.” Mansimov listeye girdi! “Mansimov aile dostumuzdur. Çok iyi Beşiktaşlı’dır. Kulüp delegesidir ve Türk vatandaşıdır. Azerbaycan’da kendisine futbol federasyonu başkanlığı teklif edildiği için yönetime katılmıyor. Ama CEO’su Alaaddin Aykaç yönetime giriyor. Eski başkan Serdar Bilgili döneminde kaçan şampiyonlukla ilgili bir kurul kurduk ve araştırdık. Bu işin aslını Beşiktaşlılar bilsin diye. Serdar Bilgili başkan kalsaydı, Beşiktaş 5 yıl üst üste şampiyon olurdu.”