DDWRT bazı routerlar üzerine yüklenebilen açık kaynak kodlu bir linux bazlı firmwaredir bildiğiniz gibi. Bu firmware yüklendikten sonra elinizdeki routerların neler yapabileceğine şaşırıp kalacaksınız. Öncelikle desteklenen routerlar aşşağıdaki linkten görülebilir. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Yüklendikten sonra routerin kazanacağı bazı temel fonsiyonlar ise şöyle 13 Dilde arayüz 802.1x Extensible Authentication Protocol (EAP) Access Restrictions Ad Hoc Afterburner Client Isolation Mode Client Mode (supports multiple connected clients) DHCP Forwarder (udhcp) DHCP Server (udhcp or Dnsmasq) DNS Forwarder (Dnsmasq) DMZ Dynamic DNS (DynDNS, easyDNS, FreeDNS, No-IP, TZO, ZoneEdit, custom, and others) Hotspot Portal (Sputnik Agent ,Chillispot) IPv6 JFFS2 (JFFS2) MMC/SD Card Support (hardware modification required) NTP ntop Remote Statistic (ntop) OpenVPN Client & Server (only in -vpn build of the firmware) Port Triggering Port Forwarding PPTP VPN Server & Client QoS Bandwidth Management QoS L7 Packet Classifier (l7-filter) RFlow Routing (BIRD) Samba FS Automount Syslog Rx Antenna Tx Antenna Show Status of Wireless Clients and WDS with System Uptime/Processor Utilization Site Survey SNMP SSH server & client (dropbear) Startup, Firewall, and Shutdown scripts (startup script) Static DHCP Style (Changeable GUI; v.23) Supports New Devices (WRT54G V3, V3.1, V4, V5 and WRT54GS V2.1, V3, V4) Telnet server & client Transmit Power Adjustment (0-251mW, default is 28mW, 100mW is safe) UPnP USB VLAN WOL (Wake On Lan) (WOL) WDS Connection Watchdog WDS Repeater Mode Wireless MAC Address Cloning Wireless MAC Filter WMM (Wi-Fi MultiMedia) WPA over WDS WPA/TKIP with AES WPA2 Xbox Kaid (Kai Engine) Şimdi bunca şeyden sonra isterseniz optware paketleri ile bir linux sürümüne yüklenebilecek hemen herşeyin yüklenebileceğini de söylersem sanırım abatmış olmam. Gelelim uygulamada bize neler kazandırcağına. Ben şahsen ASUS 520GU üzerinde şu an yukarıdaki temel özelliklerin yanında Torrent client, NAS server, ip camera server, network print server, HTTP ve FTP server çalıştırıyorum. Bu routerın fiyatı ise 2. elde yalnızca 50-60 tl Konu ile ilgilenenler için maalesef Türkçe kaynak yok. Ama ben hazırlıyorum talep olursa yayınlarım. Resmi sitesi ise Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !