Daum kaleci Enke’nin hastaligini biliyormus

Konu, 'Dünyadan Spor Haberleri' kısmında himm tarafından paylaşıldı.

1. himm

himm Banlı Üye

Beğenilen Mesajlar:
    18

ALMANYA’da trenin altına atlayarak yaşamanı son veren file bekçisi Robert Enke'yi 6 yıl önce Fenerbahçe’ye getiren Christoph Daum, Alman milli takımı kalecisinin rahatsızlığını kendisine anlattığını söyledi.

Almanya’nın Köln kentinde yayımlanan Express gazetesinin sorularını yanıtlayan Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Express'in haberi Alman medyasında geniş yer buldu. Bir çok gazete ve haber ajansı bu açıklamayı yayınlarken Enke’nin depresyon hastası olduğunu Fenerbahçe’ye geldiği dönemde bildiğini söyleyen Daum, şöyle konuştu: “Daha 2 haftadır bizdeydi. Büroma geldi ve bana açıldı. Ona (Robert, sana olan inancım tam. O nedenle sana yardım edebilmek için elimden geleni yaparım) dedim ve Köln’deki bir uzmanı tavsiye ettim.“ Enke’nin Fenerbahçe kadrosunda olduğu dönemde de ilaç kullandığını belirten Daum, “Depresyon toplumda tabulaştırılıyor. İnsanlar hemen depresyonda olan kişi hakkında ne kadar da zayıf, diye düşünüyorlar. Oysa bu çok ağır bir hastalık“ diye konuştu. Daum, bu arada Enke’nin İstanbul’da olduğu dönemde hastalığı dolayısıyla çok ağır ilaçlar kullanmak zorunda kaldığını da söyledi.

Ekspess Gazetesi, Enke'nin 1999'da transfer olduğu Portekiz'in Benfica takımında gösterdiği üstün performansın ardından 2002 yazında İspanya'nın Barcelona takımına geçtiğini, İspanyol takımında fazla tutunamayınca, Daum'un isteğiyle 2003-2004 sezonunda Barcelona'dan Fenerbahçe'ye kiralandığını hatırlattı. İstanbulspor'la oynanan ilk maçında yediği 3 golün ardından taraftarlarca “günah keçisi“ ilan edilerek ıslıklanan Enke, apar topar Türkiye'den ayrılmıştı.

Daum, bu maçtan sonra Enke’nin gitmesini değil, kalmasını istediklerini söyledi. Daum, “İlk maçı 3-0 kaybetmiştik. Maçtan sonra ona, (Sen muhteşem bir kalecisin, muhteşem bir insansın) dedim. Biz, onun kadromuzda kalmasını istedik“ dedi. Daum, Enke’nin İstanbul’dan ayrılma nedenine ilişkin olarak ise şunları söyledi: “Bana hiç kimseye söylemeyeceğim bir sır verdi. Bu sırrın aramızda kalacağına dair sözleştik. Bizden ayrıldığında onun kariyerini sonlandıracağından emindim. Teneriffe ile mukavele imzaladığında çok şaşırdım. Sonra da Hannover’de ortaya çıktı. Hastalığını kontrol altında tutabildiği için mutluydum.“

2. ykmoglu

ykmoglu Süper Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    1
    gay mi imiş.. şaka

3. mescer

mescer Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    2
    hangi taşı kaldırsan daum çıkıyor

4. RAmos

RAmos Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    enke'nın hastaligini Fb'nın doktorlarida biliyodu zaten. daumun bilmeside gayet normal.

5. ceymisbond

ceymisbond Aktif Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    ta barcelona günleine dayanıyormuş zaten hastalık. barcelona o yüzden ayrılmasına itiraz etmemiş. fenerbahçe'den ayrılması da bu yüzden sanırım. oynadığı tek maçta yediği 3 gole bağlanıyor ama belli ki çok derin depresyondaymış. yazık oldu gencecik adama.

Sayfayı Paylaş