Fenerbahçe ile Daum arasındaki kriz sonuçlandı, yönetim dün Alman hoca ile biraraya gelerek fesih sözleşmesini imzaladı. Teknik Direktörlüğe Aykut Kocaman getirilirken, İsmail Kartal ile Ömeroviç yardımcıları oldu Fenerbahçe, şampiyonluğu kaçırdığı için biletini çok önceden kestiği Alman teknik adam Daum ile dün gece yarısına kadar süren görüşmelerden sonra karşılıklı olarak sözleşmeyi feshedip, bedel ödeyerek yollarını ayırdı. Sarı - lacivertlilerde Teknik Direktörlüğe Sportif Direktör Aykut Kocaman getirildi. Kocaman’ın yardımcıları ise İsmail Kartal ile Ömeroviç oldu. Bir süre önce kulübe davet edilen ve kendisi ile çalışılmayacağı açıklanan Daum’dan istifa etmesi istenirken, buna karşı çıkan Alman hocanın yardımcıları görevden alınmış ve yıldırma politikasına başlanmıştı. Daum’un bu politikaya rağmen pes etmeyeceği ortaya çıkınca, sarı-lacivertli yönetim Daum’a yeni bir tazminat pazarlığı önermiş ve önceki gün Can Bartu Tesisleri’nde Alman hocayı ikna etmeyi başarmıştı. ‘Tiyatro sona erdi’ Dün gece yarısına kadar süren görüşmelerden sonra taraflar fesih anlaşmasını imzalayıp, yollarını ayırırken, Daum’a 2.4 milyon Euro tazminat ödeneceği bilgisi ortaya atıldı. Daum, Fenerbahçe’den alacağı bu tazminat bedelinin yüzde onunu Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını duyururken, Alman hocanın 6.6 milyon Euro tazminat isteyip bu rakama razı olması kafalarda soru işareti bıraktı. Fenerbahçe, böylece geçen yıl yine şampiyon olamadığı için işten kovduğu Aragones’e ödediği yüklü miktardaki tazminatın ardından bu yıl da Daum’a astronomik bir bedel ödeyerek kadroyu boşaltmış oldu. Pazartesi günü teknik direktörlüğe getirileceği açıklanacak olan Aykut Kocaman ile de bir yılı opsiyonlu olmak üzere iki yıllık bir sözleşme imzalanacak. Alman Bild Gazetesi ise haberi “Tiyatro Sona Erdi” diyerek duyurdu. ’Yine gelirim’ Daum, Fenerbahçe ile yollarını ayırmasının ardından sarı-lacivertli ekibin her zaman hayatının bir parçası olduğunu ve bundan sonra da öyle kalacağını açıkladı. Alman hoca “yine gelir misiniz” sorusuna “Fenerbahçe için çalışmak benim için her zaman onurdur” yanıtını verdi.
bu kadar gürültüden sonra aykut kocaman takımın başına getiriliyor ama işi çok zor. ligin başında 1-2 başarısız sonuç alınırsa 10.haftayı göremez. rıdvan bile bu takımda tutunamamıştı.
daumun gitmesi güzel haber fakat aykutun sonu rıdvan gibi olmasın ve aziz yıldırım ında gitmesi gerekmekte
Fenerbahçe'den ayrılan Alman teknik direktör Christoph Daum, Alman özel televizyon kanalı SKY TV'de yorumculuk yapacak. Fenerbahçe'nin yollarını ayırdığı eski teknik direktörü Christoph Daum'un, Alman özel televizyon kanalı SKY TV'de yorumculuk yapacağı bildirildi. Kölner Express Gazetesi, Daum'un Fenerbahçe ile karşılıklı olarak anlaşmasını fesih etmesinin ardından üzerindeki yükün hafiflediğini belirterek Alman teknik adamın bundan sonra SKY TV'de dünya şampiyonasını yorumlayacağını yazdı. Gazete ayrıca Daum'un, ''Burada en son yaşananlar Türkiye'yi temsil etmiyor. Türkiye ve insanları harika. Bu benim temel düşüncem. Son görüşmelerimiz de çok sıcak, dostane bir şekilde geçti. Birbirimize sarıldık. Hatta benden Güney Afrika'da Fenerbahçe için futbolcuları gözlemlemem istendi'' dediğini yazarak, Alman teknik adamın bundan sonra uluslararası arenada mücadele edecek bir takımda görev yapmak istediği bilgisine yer verdi. Christoph Daum'un tazminatının üçte ikisini almadığına dikkati çeken Kölner Express gazetesi Daum'un, ''Kendimi Dünya Kupası'ndan sonra daha da geliştireceğim. Jose Mourinho ve Arsen Wenger'in yanına giderek bazı çalışmalar yapacağım'' dediğini yazdı. Gazete tecrübeli teknik adamın bundan sonra milli takım ya da bir kulüp takımında görev alıp almayacağının belli olmadığını belirterek Christoph Daum'un, ''Fenerbahçe'nin aslında benim için son durak olmasını istiyordum ama olmadı'' ifadelerine yer verdi. Express gazetesi haberinde Alman teknik adamın FC Köln'e dönmeyi düşünmediğini duyurdu.