Dün 14:33 CumaCüneyt Tanman, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın tutumunu eleştirdi. Eski TFF Milli Takımlar Sorumlusu Cüneyt TanmanGizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! Aykut Kocaman'ın söylemlerinin spontane gelişen sözler olmadığınıGizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! planlı, rakipleri sinirlendirmek ve tedirgin etmek amacıyla söylenenen sözler olduğunu dile getirdi. Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. ! canlı yayın konuğu olan Tanman, 3 Temmuz'dan sonraki süreçte Kocaman'ın söylediği "TFF'de Cüneyt Tanman gibi futbolu bilen isimler maçlarımızı izlesin" sözlerinin de maksatlı olduğunu, Kocaman'ın olayın içerisine kendisini çekmek istediğini söyledi. "PLANLI, ORTAMI GERMEK, RAKİPLERİ SİNİRLENDİRMEK İÇİN SÖYLENMİŞ SÖZLER, TERİM VE GÜNEŞ BUNA DİKKAT ÇEKİYOR" Cüneyt Tanman, "Bu sene çok zor bir süreç yaşanıyor. Büyük takımları yöneten, büyük kitleleri arkasına alan teknik adamların konuştukları şeylere çok dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle Aykut Kocaman, bu konularda geçen sezondan bu yana çok farklı söylemlerde bulunuyor. Bu çok spontane gözükmüyor. Rakiplerinin psikolojisini bozma konusunda planlanmış konuşmalar gibi. Bu söylemler ortamı çok fazla geriyor. Şenol Güneş ve Fatih Terim'in dikkat çektikleri nokta bu. Şenol ve Fatih hocanın bu seneki çizgisini beğeniyorum; ama Aykut'un bu tarz çıkışları hoş değil. Fenerbahçe zor bir süreç yaşıyor. Bu süreçte Fenerbahçe teknik direktörü olmak kolay değil; ama bütün bunlara rağmen bu süreçte söyledikleri şeyler telaffisi mümkün olmayacak şeyler açabilir Türk futbolunun başına... Bu gereklilik sınırını artık geçti. Umarım, bu söylemlerden sonra Trabzonspor - Fenerbahçe maçı kötü olaylara sahne olmaz" dedi. "CÜNEYT TANMAN MAÇLARIMIZI İZLESİN DİYEREK, BENİ ÜZERİMDEN KONUYU GÖTÜRMEK, BENİ DE İŞİN İÇİNE ÇEKMEK İSTEDİ. BUGÜN DE AYNI ŞEYLER YAPILIYOR" Tanman, 3 Temmuz'dan sonraki süreçte Aykut Kocaman'ın maçların izlenerek şike iddiasının ortaya çıkarılmasıyla ilgili teklifi için ise "Aykut Kocaman, şike iddiaları gündeme geldiğinde 'Cüneyt Tanman ve TFF Yönetimi içeresinde futbolu bilenler maçlarımızı izleyip karar versinler' dedi. Ben yönetici olduğum o tarihte de söyledim, şike olayını maçları izleyerek çözebilmek mümkün değil. Dışarıdaki teknik takiplerin önemi vardır. Aykut Kocaman, o gün bu sözleri söylediğinde 'bana güveninden böyle konuşuyor' diye düşündüm; ama bugün ortaya koyduğu söylemlerinden sonra o günkü konuşmasının da belirli amaca hizmet ettiğini düşünüyorum. Çok basit olarak söylenmiş bir söz değil. Rakibini tedirgin etmek ve sinirlendirmek için kullanılıyor: O tarihte de benim üzerimden bu konuyu götürmek istedi. Olayın içine beni çekmek istedi. Bugün de gördüğümüz gibi 16 takım bu işin içine çekilmek isteniyor. Hep birilerinin bir yerlere çekilmek istendiği bir ortam var" şeklinde konuştu. SON GELİŞMELER GALATASARAY'I ÇOK ETKİLEDİ Galatasaray Futbol Takımı'nın da son gelişmelerin yarattığı gerginlikten etkilendiğini dile getiren Tanman, "Bu ortamda teknik direktörlerin açıklaması, ortada hiç bir şey yokken Galatasaray'ın disiplin kuruluna sevkedilmesi de sarı kırmızılı takım üzerinde gerginlik yaratıyor. Haksızlığa uğramış psikolojisi oluşturuyor. Çok net olarak bunu düşünüyorum. Son Trabzonspor maçında bunu gördüm. Galatasaray hiç bir şey yapmasıydı bile o pas trafiğini sonuna kadar sürdürüp, mutlaka pozisyonlar bulup, onlarla sonuca gidebiliyordu" dedi.
biliyorsun sayın tanman herzaman gündemde olan bir futbolcu değildir sadece gerektiği zaman veya sorulursa cevap verir.