* Resulullah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: '' şüphesiz en faziletli günleriniz Cuma günüdür.O günde Adem (aleyhisselam) yaratıldı. O günde vefat etti. Sur'a o gün üfürülecek, kıyamet gününün saikası o gündür. O halde bana bolca salatü selam getiriniz. şüphesiz getireceğiniz Salatü Selamlar bana arz olunup ulaştırılır. Bunun üzerine : -'' Ey Allah'ın Resulü !mezarda defnolunduğun halde bu nasıl olur?'' denildi.Resulullah (s.a.s.) : -'' toprak oldun,derler. halbuki Allah yeryüzüne Peyganberlerin cesetlerine çürütmeyi haram etmiştir.'' Ebu Davut,Sünen,1047 *Resulullah(s.a.s.) buyurdu ki'' şüphesiz Allahü Teala,Cuma günü istisnasız olarak hiçbir Müslüman'ı bırakmaksızın hepsinin günahlarını affeder.'' Tegrib veTerhib,1/492 *Resulullah (s.a.s.) buyurduki: '' hiçbir namaz Cuma günü sabah namazını cemaatle kılmaktan daha faziletli olamaz. bu namazı cemaatle kılanın mutlaka mağfiret olunacağını ümit ediyorum.''Kenzü'l-Ummal,21049 *Resulullah(s.a.s) şöyle buyurmuştur: "Cuma günü herhangi bir saatte: La ilahe illa ente ya Hannanü ya Mennanü ya bedias semavati vel arzı ya zel Celali cel İkram. diye dua edilirse,sahibine muhakkak icabet olunur. KAYNAK DUA HUZMELERİ-M.İSMAİL FINDIKLI YASİN YAYINEVİ [DOWN][/DOWN]