Çöken PC'nizi hayata geçirecek 10 ipucu

Konu, 'Teknik Servis' kısmında beydemir tarafından paylaşıldı.

  1. beydemir
    Offline

    beydemir Süper Üye Üye

    Kayıt:
    27 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.700
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Şehir:
    BURSA-KÜTAHYA

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !




    Her şey yolundayken Windows'unuz artık açılmamaya mı başladı? İşte onu hayata döndürmenin 10 yolu.





    Bir yandan kahvenizi yudumlayıp internette gezinirken veya işlerinizi yaparken, birden bire mavi ekranla karşı karşıya kaldınız ve artık bilgisayarınızı başlatamıyorsunuz. Bu ciddi bir sorun, üstelik yedekleriniz de yok. Şimdi ne yapacağınızı kara kara düşünüyorsunuz.
    Panik yapmanıza gerek yok, bilgisayarızı eski haline getirmeniz hala mümkün. Rahat olun ve sadece yazımızın devamındaki adımları takip edin.
    1. Windows onarma aracı
    Önce daha kolay seçenekleri deneyerek işe başlayın. Yükleme diskinizi kullanarak Windows'un kendi onarma aracını kullanın. Sahip olduğunuz Windows sürümüne göre onarma aracındaki seçenekler farklılık gösteriyor. Örneğin Windows 7'de "Başlangıç onarma" işlevini kullanın.
    2. İşletim sistemini başlatmayın
    Açılmayan PC'nizde hassas veriler bulunuyorsa, işletim sistemini başlatmayın; dosya ve klasörlere diğer yollarla erişmeye çalışın.
    Bu, özellikle virüs saldırısına uğradıysanız önemli bir nokta. Virüsün bulaştığı bir işletim sistemini başlatmanız, onun internete bağlanarak daha fazla kişisel bilginizi göndermesi demek olabilir. Bu nedenle hasarlı bir işletim sistemini başlatmaya çalışmak yerine kurtarma CD'nizi kullanın.
    3. AVG kurtarma CD'si
    PC'niz virüsler tarafından işgal edildiyse, onu eski haline getirip Windows'u açabilmek biraz uğraşlı olabilir. AVG Rescue CD burada imdadınıza yetişiyor. ISO imaj dosyasını buradan indirin, daha sonra bir CD veya boot edebilir USB belleğe yazın.
    Linux tabanlı kurtarma CD'si, virüsleri kolayca tarıyor ve siliyor. Inside Security Rescue Toolkit ise, sisteminizin güvenlik analizini yapıyor. Örneğin birçok farklı dosya sistemini inceleyebiliyor, virüsleri ve rootkit'leri tarayabiliyor, internete bağlanabiliyor.
    4. Ultimate Boot CD
    Şimdiye kadar önerdiklerimiz işe yaramadıysa, Ultimate Boot CD'yi denemeye artık sıra gelmiş demektir. Ultimate Boot CD, bilgisayarınızı tekrar ayağa kaldırmanıza yardımcı 100 uygulama içeriyor.
    Programın arayüzü; BIOS, CPU, Bellek gibi farklı kategorilere ayrılmış. Menüleri takip edin; PC'nizin derdine derman olacak aracı muhtemelen bulacaksınız.
    5. GParted
    Açık kaynak kodlu GParted, sabit disk bölümlerini taşımanıza, boyutunu değiştirmenize, denetlemenize, kopyalamanıza, silmenize ve yenilerini oluşturmanıza izin veriyor.
    Program çok güçlü olmasına rağmen kullanımı oldukça kolay. GParted'i buradan indirebilirsiniz.
    6. Free ISO burner
    ISO disk imajlarını bir CD'ye yazabilmek için ISO yazan bir programa ihtiyacınız var. Windows'un son sürümlerinde böyle araçlar bulunuyor, fakat sisteminizde ISO yazmak için bir program bulunmuyorsa, Free ISO Burner'ı deneyebilirsiniz.
    7. Silinen bir dosyayı geri alın
    Pandora Recovery ile yanlışlıkla sildiğiniz bir dosyayı tekrar hayata döndürmeniz mümkün. Kurtarmaya çalıştığınız dosyanın yanlışlıkla üzerine yazmamak için programın taşınabilir sürümünü kullanın. Bunun için programın USB bellekten boot edebilen sürümünü buradan indirin ve taşınabilir belleğinize yazın.
    8. Linux için Ghost
    Artık bir klasik haline gelen Norton Ghost'u ilk sürümünden beri severek kullanıyoruz. Program, sabit disk bölümlerini klonlayabiliyor ve bizi facialardan kurtarabiliyor. Bölüm klonlama kavramını öğrenmek ve bu konuda bilginizi sınamak istiyorsanız Ghost for Linux'u kulllanabilirsiniz. Program açık kaynak kodlu ve bu adresten indirilebilir.
    9. Bip sesleri
    PC'niz arızalandıktan sonra öncekinden farklı bir takım bip sesleri çıkarıyorsa, size sorunu hakkında bir kod bildiriyor demektir. Bu sesli uyarılar, PC'den PC'ye farklılık göstermektedir. Bip kodlarının ne anlama geldiğini kapsamlı bir şekilde burada bulabilirsiniz.
    10. Bilgisayarınızın neden kilitlendiğini öğrenin
    Bilgisayarınızın hangi nedenle kilitlendiğini öğrenmek için Windows'un 'Küçük bellek dökümü'nü kullanabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınız Microsoft'un destek sitesinde ayrıntılı olarak anlatılıyor.

    Gizlenmiş İçerikGörmek İçin Foruma Giriş Yapınız. !

     
  2. BAYRAM34
    Offline

    BAYRAM34 Kıdemli Üye Üye

    Kayıt:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    417
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Şehir:
    İSTANBUL
    çok güzelbilgiler emeğine sağlık
     
  3. filiz-27f-38
    Offline

    filiz-27f-38 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    15 Şubat 2011
    Mesajlar:
    220
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Şehir:
    kayseri
    paylaşım için çok teşekkürler. esasen bu tür bilgileri önceden yazıcıdan çıkartmakta ve saklamakta fayda var. zira çöken bilgisayardan nete ve bu sayfaya ulaşmak zor.
     

Sayfayı Paylaş