çoçukların çıldırtan soruları - Anne balıklar su içer mi ? Enişte bu ne? -Çakmak (1 dakka sonra) -Enişte bu ne? -Çakmak ... -Enişte bu ne? -Çakmak bahadir ... -Enişte bu ne? -Gazoz kapaği -Olur mu o çakmak! Anne ben kurt olsam ablam da ormanda kuzu olsa o zaman benden korkar mi? Oglum çık yukarı babaannenden biraz yeni bahar iste.. (kardes küçüktür daha 4 yas civari, merdivenlerin yarisinda döner ve..) -Anne yeni bahar yoksa eski bahar istiyim mi? -(Anne gülümser) Oglum eski bahar diye birşey yok sadece yeni bahar vardır -Niye ama anne, yeni bahar varsa eski bahar da vardır hem olmasaydı niye yeni bahar desinler ki? -Öyle demişler iste oğlum, o bir baharat -Nasil yani? Şimdi gerçekten eski bahar yok mu? Niye yok? -(Anne delirme noktasina varmak üzereyken) Murattt çık yukarı babaannenden yeni bahar al da gel hemen! ciyakkkk -Kedi maması yesem kedi olur muyum anne? -Olmazsın kızım. -Peki kedi benim yemeğimi yerse insan olur mu anne? -Baba, yeni aldığın ayakkabilarim ne renk? -Kahverengi yavrum. -Peki baba, kahve ne renk? Bunu kırayım mı? -Hayır. -Bunu kırayım mı? -Hayır. -Bunu kırıyım mı? -Hayır. ....... -Bunu kırayım mı? -Kır Allah'in cezası kır. -Neden? Teyze bu ne? -Uçak -O uçak değil bi kere, helikopter! Anneee, bu kedinin kuyruğu niye uzamiyo? -Ne?! -Çekiyorum ama niye uzamiyo? Baba -Efendim kızım (Geliyor du bakalim) -Akşam olunca biz uyuyoruz ya -Eee? -Sabah kalkacağimizi nerden biliyoruz?