Çin polisi, ülkenin en büyük bilgisayar korsanı eğitim sitesini kapattı. 12 bin VIP üyesine sahip sitede üyelere bilgisayar korsanlığı tekniklerini öğrettildiği, trojan virüsü yazılımı ve internet forum iletişimi sağladığı ifade edildi. Resmi Çin Günlüğü gazetesinin haberine göre, olayla ilgili 3 kişi tutuklandı. Tutuklananların ülkenin orta kesimlerindeki Hubei eyaletinde Black Hawk Safety Net adlı bilgisayar korsanı eğitimi veren ve diğer sitelere virüs ve saldırı teklifi sunan siteyi işletenler olduğu kaydedildi. Polis, bu kişilere ait 249 bin dolara da el koydu. Çin'de bilgisayar korsanlığı suçları kısa süre önce ceza hukukuna dahil edilmişti. Eyalet polisi, kapatılan sitenin 2007'de Macheng şehrinde gerçekleştirilen siber saldırı ve virüs yayma suçunun kaynağı olduğunu bildirdi. 2005'te açılan Black Hawk Safety Net, açık olarak 12 bin VIP üyesine sahip ve 1 milyon dolardan fazla üyelik ücreti toplamış. Bu sitenin üyelerine ders vererek bilgisayar korsanlığı tekniklerini öğrettiği, trojan virüsü yazılımı ve internet forum iletişimi sağladığı ifade edildi. Söz konusu sitenin ayrıca 17 binden fazla da bedava üyelik verdiği dile getirildi. Polis, 50'den fazla uzmanın olayı araştırdığını, 9 internet sağlayıcısı, 5 bilgisayar ve bir otomobil ele geçirdiğini, olaya karışan tüm internet sitelerini kapattığını duyurdu. ÖĞERENCİLER OKUL ÇIKIŞINDA BİLGİSAYAR KORSANLIĞI YAPIYOR Gazetenin haberinde, söz konusu sitenin 23 yaşında adını açıklamak istemeyen bir erkek üyesinin ''Bu siteden başkalarının bilgisayarını kontrol edebilen trojan virüsü programı indirebiliyordum. Bunu eğlence için yapıyordum ancak bazı üyelerin bunu başkalarının banka hesaplarına saldırarak iyi bir gelecek için yaptığını biliyorum.'' sözlerine yer verildi. Nanjing şehrindeki bu üye, ''Basit korsan işleri çok zor değil. Bazı üyeler ise okul çıkışındaki gençler ve bu öğrenciler başkalarının hesaplarına saldırarak para kazanıyorlar.'' dedi. Habere göre, 3 ayrı korsan sitesine üye olan 20 yaşındaki bir öğrenci, bilgisayar korsanlığı derslerinin 100 ile 2 bin yuan (15 ile 300 dolar) arasında değiştiğini söyledi ve ekledi: Basit olarak öğrencilere hesaplardan nasıl para çalınacağı ve trojan virüs programlarının nasıl kullanılacağı öğretiliyor. Bazen eğitimciler nasıl virüs programı yazılacağını da öğretiyorlar. Fakat şu an kayıtlı üye olmak çok zor. Bazı çok ünlü bilgisayar korsanı eğitimi veren sitelere geçen Kasım ayından beri erişim yapılamıyor. Çin Ulusal Bilgisayar Ağı Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi'nin açıkladığı rapora göre, Çin'deki bilgisayar korsancılığı sektörü 2009'da 7,6 milyar yuan ( 1.14 milyar dolar) zarara neden oldu.