cihaz kitlenmesi

Konu, 'Dreambox 500 Serisi' kısmında pirler tarafından paylaşıldı.

1. pirler

pirler Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    arkadaşlar dün cihazım kitlendi ardından kurtarma yazılımı attım sorunsuzca ondan sonra sıra bokup yüklemeye gelince flaş vizarda ipnoyu girdim bu yazı karşıma çıktı unable to connek to adres 192.168.1.101 plase chek konektion para meters oyazan cihazımdaki ipno bunun neyi yanlış şimdi çözemedim dünden beri denemediim şey kalmadı bunun çözümü nedir acaba benmi hata yapıyorum başka ipno girmem gerekiyorsa netür bir ipno yazıyım :e010::e010::e010::e010:

2. bluviaggiatore

bluviaggiatore Kıdemli Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    2
    sorunun cozumu su aslında cıhazında bır IP yok su an bundan dolayıda flashwızard ıle yazılım atman mumkun degıl .Dreamup programı ıle RS232 baglantısını kullanarak yazılım yukleyebılırsın .
    Umarım PC de RS 232 baglantısı vardır .

3. pirler

pirler Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    uzaktan yardımla cihazımı hallettirdim şimdi benim anlıyamadıım nokta yeni bakup yüklemem gerekiyordu onuda flaş vizarda yükleniyor dikkatimi çeken olay şimdi internet üzerinden bakup yüklerken r 232 koblosuda takılıydı benimde bakup yüklebilmek için r 232 kablosu ve kros kablonun 2 sidemi takılımı olcak acaba

4. bluviaggiatore

Beğenilen Mesajlar:
    2
    uzaktan yardım dan kastın ne tam olarak bılmıyorum ,eger cihazın IP nosu yoksa ve sen PC den baglanamıyorsan uzaktan baglantı eger ınternet uzerınden baglantı ıse karsıdakı debaglanamaz .2 kablonunda takılı olmasına gerek yok . bu durumda sadece RS 232 takılı olması yeterli

5. pirler

pirler Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    uzaktan yardım dediim olay team viewer adlı programla indirip kurdum pc ordaki şifrereleri söyleyip o şekilde benim pc baglanıp cihaza flaş vizardla bakup yükledi ondansonra ise cccam dosyasını yükledi benim anlıyamadıım olay cihaz açılmıyordı r 232 dreupla kurtarma yazılımını attım sorunsuz şekilde cihaz açıldı ip adresine defalarca kontrol ettim ama sürekli olarak ip no hatası verdi ben nerde yanlış yaptım adam internet kablosu takt dedi ardından r232 tak dedi takılı bu şekilde internet üzerinden halletti şimdi benim yaptıım şekil r232 koblo takılı cros kablo pc takılı flaş vizardı açıyorum ayarları yapıyorum dosyayı görüyor yükleme başlıyor sonra ip hatası veriyor şimdi bu iki kobloda takılıysa niye ip hatası verir acaba ben nerde hata yapıyorum :asking01:

6. bluviaggiatore

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Flash wizard ile image yedeği alma detaylı acıklaması asagıda .Konu alıntıdır.

Kullanılacak kablo RS232 değil .Cross kablo dreamboxun ethernet kartına takılacak

7. bluviaggiatore

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Cihaz içerisindeki imajın yedeğini aldıktan sonra yeni imajı yukluyoruz . Kablo aynı kablo cross kablo ,RS 232 i değil

8. bluviaggiatore

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Dream up ile yukleme yapmak ıcın ;

RS 232 kablosu sadece Dreambox un arkasındaki RS232 i portuna takılır

Cihazı fişten çekin Dream up programını çalıştırın S erial Portu ayarlayın ve Connect butonuna tıklayın sonra cihazı fişe takın.

2. Cihaz Pc ile Connect olduğunda Flash Erase kısmı aktif olur.

Flash Erase butonuna tıklayın karşınıza gelen menüde YES butonuna tıklayarak flaşı silmeye başlayın. Bu işlemi en az 3 defa tekrarlayın bazen flaşta silerken blok hataları oluşabilio bu şekilde yaparsanız sorun olmaz.

Flash Erase işlemi bittikten sonra Flash kısmından yükleyeceğimiz İmageyi seçiyoruz ve yükleme işlemini başlatıyoruz.

5. İmage yüklendikten sonra aşağıdaki menu karşımıza gelir ve image yükleme işlemi tamamlanmıştır.

Son olarak cihazımızı fişten çekip 15 sn sonra tekrar fişe takıyoruz ve yüklediğimiz imaj TV ye geliyor

9. bluviaggiatore

Beğenilen Mesajlar:
    2
    umarım sımdı hersey nettır

10. pirler

pirler Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    tamam bende aynı şekilde yaptım ama işin ilginç yanı ben bkup yüklerken zaten cros kabloyu taktım cihazın enternet girişine diyer ucunuda pc taktım flaş vizardı açtım gerekli ayarları yaptım defalarca kontrol ettim ipnoyu dogru benim anlıyamadıım bende ip hatası verdi sürekli olarak ama adam benim pcden sorunsuz birşekilde yükledi hemde benim yaptıım şekilde çözemedim gitti:asking01:

11. bluviaggiatore

Beğenilen Mesajlar:
    2
    cihaz IP nosu ayarlarının yapıldıgı ekranda DHCP işaretli ise cihaz her açıldıgında IP noyu farklı alacaktır .Belki burda hata olabılır .SEnın cıhaza gırdıgın IP nosu o an degısmıs olabılır tam bılemıyorum

12. pirler

pirler Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    yardımıların için teşekürler sorunun ne oldugunu ögrendim hata benden kaynaklanıyor benim yaptım kabloyu modemden çıkartıp pc takmaktan kanynaklanıyor anldım kadarıyla internet üzerinden pc cihaza ip adresinden ulaşıyor o şekilde bakup yüklüyor eyer yanılmıyorsam:e010:

13. bluviaggiatore

Beğenilen Mesajlar:
    2
    Bir şey degil :) Herkese faydası olur umarım

14. pirler

pirler Üye Üye

Beğenilen Mesajlar:
    0
    onu biliyorum araştırdım ve sonucun bu şekilde oldugunu ögrendim bakup yüklerken cihaz modeme baglı olucak çünkü program internet üzerinden ulaşıyor:17904B853C64:

Sayfayı Paylaş